Söndagsmatiné mot Färjestad
Publicerad: 2017-02-04
SHL
Ett formstarkt Färjestad BK blir Frölundas nästa uppgift i Scandinavium.

Ingen lördagsmatch den här helgen - Melodifestival i Scandinavium - men en söndagsmatiné och derby mot Färjestad. Och det är ett Karlstadlag fyllt av självförtroende som kommer till Göteborg, fem raka segrar.
"Det är alltid kul att möta Färjestad och och Figge (Robin Figren) säger ju i filmen att vi skall käka Färjestad till frukost. Dom är stekheta och det blir ett tufft, men bra test för oss", säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Frölunda har under januari månad inte varit samma pålitliga vinstmaskin som under hösten, men skuggar Växjö Lakers i tabelltoppen och Johan Lundskog påminner om att prestationen funnits där - trots förluster hemma mot såväl Brynäs som Skellefteå:
"Vi har haft en hel del tuffa matcher den senaste tiden och vi har mött några desperata lag. Vi vill förstås vinna de matcherna också och när vi analyserat dom så gav vi oss själva chansen, statistiskt har det sett bra ut".
Men?
"Vi måste bli effektivare. Vi pratade om Växjö-matchen i morse. Gör vi ett mål till i power play och ett till på de chanser vi har i fem mot fem vinner vi den matchen".

Frölunda Indians tränade i Frölundaborg på lördagsförmiddagen och truppen mot Färjestad tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till derbyt mellan Frölunda och Färjestad i Scandinavium, nedsläpp 16.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer