Stark tredjeperiod gav seger
Publicerad: 2018-02-24
När tre av Örebro HK:s nyförvärv gjorde sina första mål för klubben svarade Frölunda HC med att göra fyra mål i tredje perioden och kunde ta tionde raka segern inbördes.

ÖREBRO | Efter två veckors spelledigt på grund av de olympiska spelen så matchades Frölunda HC emot Örebro HK i vad som satte fart på SHL:s slutspurt. Sju matcher återstod, inför i dag, av grundserien, och i vad som är en riktigt tät tabell kommer varje poäng bli viktiga för att försöka säkra en slutspelsplats.

I Behrn Arena denna lördag fick Frölunda en fin möjlighet att ganska tidigt i matchen sätta sig i förarsitsen i och med ett numerärt överläge. Men ett solitt försvarsspel i hemmalaget höll ifrån och istället kunde Jere Sallinen lite senare stressa fram en felpass i Frölundas försvarszon, som Tom Wandell snappade upp och satte 1-0-pucken bakom Johan Gustafsson i Frölundamålet.
Frölunda svarade dock snabbt – dryga minuten senare – då Simon Hjalmarsson gjorde likt Sallinen och bröt en pass i Örebros zon innan han serverade stekhete Carl Grundström, som sköt direkt och ordnade 1-1.

– ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) serverade mig med en jättefin pass, jag såg att det fanns en liten lucka där borta och kunde nypa dit den direkt. Kul att den satt, sade målskytten Carl Grundström i C More.

Det var en mycket svängig historia till match, där lagen skapade anfall om vartannat. Örebro var dock det lag som skulle vara giftigast och skulle innan den första period pausen återta ledningen genom nyförvärvet Ari Gröndahl – som lyfte upp en backhand över Gustafssons vänsta axel till 2-1.

Ej heller skulle Frölunda få bygga särskilt mycket på 2-2-kvitteringen, som kom knappt 15 minuter in i den andra perioden då Carl Grundström än en gång var sist på pucken och kunde överlista Axel Brage. Det tog nämligen bara 36 sekunder för Örebro att återta ledningen ånyo, där målet än en gång gjordes av ett nyförvärv – Nick Ebert.

Makalös vändning

I den tredje perioden kom Frölunda ut som skjutna ur ett rallydepåstopp och tog ett ordentligt grepp om den trejde periodens inledning i Behrn Arena. Med drygt tre minuter spelade jobbade Mats Rosseli Olsen in pucken till Max Friberg, som framför kassen rakade in 3-3-kvitteringen med sitt fjärde mål för säsongen.
Inom loppet av 4 minuter och 11 sekunder skulle Frölunda sedan också både ta ledningen (Ponthus Westerholm i numerärt överläge) och utöka den genom Christoffer Ehn – som i numerärt underläge kontrade och stänkte in 5-3.

– Jag såg att de backarna var ganska långt isär, så jag försökte bara skrinna emellan och ifrån. Sedan var min första tanke att passa ”Rosse”, men jag tror att han snubblade där någonstans. Så drog iväg ett skott och hoppades på det bästa - och det gick ju vägen, beskrev Christoffer sitt 5-3-mål i C More.

Med 2:57 kvar att spela av den tredje perioden lyckades ändå Örebro få in en reducering till 5-4 genom Jeremy Williams – som ju även han är ett nyförvärv. Hemmalaget kom också så pass nära som ett stolpskott ifrån Anton Hedman.
Men Frölunda höll undan och Sebastian Stålberg fastställde slutresultatet 6-4 i tom bur med sitt fjärde mål för säsongen.

– Alla poäng är viktiga i det här skedet av säsongen, vi vill ha hemmafördel både i kvart- och semifinal, konstaterade Christoffer Ehn efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:

– Vi slarvade mycket i första och gav dem för många vändningar på offensiv blå. Vi blev något nogrannare i andra och speciellt i tredje, vilket gav utdelning.

Nästa hemmamatch: Onsdag 28:e februari kl 19:00, IF Malmö Redhawks. Biljetter köper ni via den här länken.

Örebro HK - Frölunda HC 4-6 (2-1, 1-1, 1-4) Skott: 28-27 (8-4, 11-13, 9-10)
PIM: 12-10 (4-2, 4-4, 4-4)

1-0 (07:35) | Tom Wandell (Jere Sallinen)
1-1 (08:43) | Carl Grundström (Simon Hjalmarsson)
2-1 (16:03) | Ari Gröndahl (Anton Hedman)

2-2 (34:47) | Carl Grundström (Victor Olofsson, Matt Donovan) PP1
3-2 (35:23) | Nick Ebert (Anton Hedman, Glenn Gustafsson)

3-3 (43:28) | Max Friberg (Mats Rosseli Olsen, Adam Pardy)