Storseger
Publicerad: 2017-10-15
J18
Frölunda J18 gjorde det man skulle göra på söndagseftermiddagen när man slog derbyrivalen Borås HC

GÖTEBORG Den där derbykänslan som stundtals syns mellan två lag som det endast skiljer ett par mil emellan infann sig aldrig i dagens match när Frölunda J18 tog emot Borås HC dito i Frölundaborg. Frölunda kändes inte riktigt påkopplade i den första perioden där man endast gjorde ett mål genom Andreas Laschitza.

Däremot var det lite proppen ur i den andra perioden där man gjorde hela fyra mål via Lucas Raymond, Jonatan Lundin-Andersson, Marcus Engelsen och Arvid Caderoth mot Borås som mäktade med ett och därefter kom Borås aldrig igen. Frölunda var tyngre på samtliga positioner och i den tredje perioden avfärdade man Borås relativt enkelt trots allt lyckades göra ytterligare ett mål men uppförsbacken var för brant och Frölunda vann till slut med hela 8-2.

Målskyttar period 3: Theo Nordlund, hans första i J18 dressen, Eric Engstrand och Elmer Söderblom.

Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda J18, var nöjd med segern men vill se mer i både inställning, prestation och spel.
Resultatmässigt är det bra, dock har jag högre förväntningar på vår prestation. Vi utmanade oss inte fullt ut idag men det är samtidigt en styrka att vårt krav på oss själva är högre än resultatet och det är en styrka att vi vinner trots att vi inte var på tå idag säger Tobias.

Ni möter HV71 hemma i borgen på torsdag, vad kan vi förvänta oss till den matchen?
Den typ av match som blir mot HV71 drar nog fram mer energi två timmar innan nedsläpp än en match mot Borås gör och det är sådana matcher som mot Rögle i torsdags och HV71 på torsdag vi vill spela. Där får vi draghjälp att kunna vara såpass bra att vi är nöjda efter sextio minuter säger Tobias avslutningsvis.

Matchen på torsdag19 oktober mot HV71spelas i Frölundaborg med start 19:00.

Frölunda HC-Borås HC 8-2 (1-0, 4-1, 3-1)

1-0 (13:41) | Andreas Laschitza (Karl Henriksson, Lucas Raymond)

2-0 (21:28) | Lucas Raymond (Karl Henriksson, Andreas Laschitza)
3-0 (31:05) | Jonatan Lundin-Andersson (Linus Nordin, Eric Engstrand)
3-1 (35:33) | Anton Steiland (Erik Berlin) PP1
4-1 (38:16) | Marcus Engelsen (Arvid Caderoth, Linus Nordin)
5-1 (38:24) | Arvid Caderoth (Marcus Engelsen, Axel Kumlin)

6-1 (44:41) | Theo Nordlund (Eric Engstrand, Isac Andersson)