Sommarprat: Joel Lundqvist
Publicerad: 2016-07-25

En ny spännande resa är påbörjad och riktningen är framåt försäkrar Joel Lundqvist.

Han fick lyfta bucklan i Skellefteå kraft arena, på Landvetter flygplats, utanför Scandinavium och slutligen på Götaplatsen. Härliga minnen menar Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, men:

- Det är ingen i truppen som går och tänker på SM-guldet längre. Nu handlar det om att nollställa och blicka framåt istället.

Som lagets ålderman, och kapten, har Joel Lundqvist ett extra stort ansvar och det duckar han inte för. Att det finns en tydlighet och högt ställda krav underlättar menar han.

- Det är bara att titta hur det ser ut i gymmet. Alla jobbar hårt och med hårt arbete kommer man långt, förklarar Lundqvist, väl medveten om att ett lag inte formas dag ett – det kräver sin omsorg och tar ett tag:

- För min del handlar det om att vara tydlig med vad som gäller i Frölunda, men jag är inte ensam. Vi är några stycken som har varit här ett tag och som hjälps åt.

Joel Lundqvist återkommer ofta till det här med att det inte finns några genvägar. Hård och bra träning är ett framgångsrecept som fungerat på Campus sedan Roger Rönnberg tog över som huvudtränare.

- Vi har en noggrann träningsmodell, men är i en process där vi jobbar med att få ihop gruppen. Och vi kommer att få ihop den och har samma krav på oss själva som inför förra säsongen.

Fyra veckors semester innebär inte att spelatruppen kan ligga på stranden eller i hängmattan och softa av tiden. Varje spelare har ett eller flera träningsprogram med sig in i ledigheten, fokus på svagheterna, och får köra på egen hand.

- Vi håller igång med den skillnaden att man tränar när och var man vill.

För kapten Lundqvist ligger tyngdpunkten på kondition under semesterveckorna och precis som sina lagkamrater följer han programmet lydigt.

- Absolut, och jag brukar städa av träningen på morgnarna, men det är lite flytande. Och så undviker jag Campus, det är viktigt att få känna sig mentalt ledig.

Skall du och familjen ut på några längre äventyr?

- Nej, vi håller oss på västkusten.

Frölunda Indians är tillbaka på Campus den 1 augusti.

Peter Pettersson Kymmer