Dubbla förluster för JL & HT
Publicerad: 2017-02-12
Euro Hockey Tour
I helgen har Sweden Hockey Games ägt rum i Scandinavium och Tre Kronor slutade trea i gruppen med tre inspelade poäng efter att man besegrat Tjeckien med 5-2 i torsdags, men förlorat mot både Ryssland (2-4) och Finland (2-3).

GÖTEBORG | Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes representerade Frölunda HC i Sweden Hockey Games två avslutande matcher efter att ha vilat i torsdagens match mot Tjeckien. Tanken var att även Johan Sundström skulle delta, men på grund utav lårkakan han ådrog sig i tisdagens CHL-final mot Sparta Prag tvingades Sundström vila.

I jakten på en plats i Rikard Grönborgs VM-lag gick Joel Lundqvist poänglös ur båda matcherna, men var turneringens klart starkaste spelare vid tekningspunkten. Totalt vann Lundqvist 27 utav 35 tekningar och hade turneringsbästa 77,14% i tekningssituationer.

Henrik Tömmernes fick stort förtroende i numerärt överläge och det var också i den spelformen backens enda poäng i turneringen kom. Han assisterade till Johan Rynos 1-0-mål mot Finland, men Tre Kronor tappade ledningen till 1-3 innan Philip Holm fäste slutresultatet 2-3 genom sin reducering. Både Tömmernes och Lundqvist fick mycket istid i jakten på kvittering i matchens slutskede, men utan framgång.

DET FANNS ETT PAR ex-Frölundaiter med i truppen, och den mest utstickande var anfallaren Carl Klingberg (i Frölundas A-lag mellan 2008-2011, numera i schweiziska EV Zug) som redan i inledningsmatchen mot Tjeckien öste in fem poäng (2+3) och till sist vann turneringens poängliga med totalt sex poäng, efter ytterligare en assist mot Ryssland.

Med i truppen fanns också Oscar Fantenberg, som ifjol var med och spelade hem Lé Mat-pokalen till Göteborg. Till vardags i ryska HK Sochi (21 poäng på 42 matcher i år) fick Fantenberg åtminstone i en match se till att målraketerna lyftes mot taket i sin gamla hemmaborg Scandinavium.
I förlustmatchen mot Ryssland noterades 25-åringen för ett mål och en assist, och blev med de två poängen turneringens näst poängstarkaste back, två poäng bakom tjecken Adam Polášek.

FÖR LUNDQVIST OCH TÖMMERNES väntar spelledigt i morgon, måndag, innan det smäller på tisdag då Frölunda HC gästar IF Malmö Redhawks i Malmö Arena. Matchen startar kl 19:00 och sänds på C More.
Nästa hemmamatch väntar sedan på torsdag (16 feb, kl 19:00) då Djurgårdens IF kommer på besök till Scandinavium. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Efraim Larsson