Joel taggad för kvartsfinal
Publicerad: 2018-02-19
FHC
Gruppseger, direkt till kvartsfinal, men kapten Joel Lundqvist är inte nöjd ännu.

3-1-segern mot Finland kan visa sig oerhört betydelsefull när den olympiska turneringen summeras på söndag. Istället för en åttondelsfinal och eventuellt Kanada i den efterföljande kvartsfinalen blir det kvartsfinal direkt för Tre Kronor, mot Schweiz eller Tyskland.
– Ja, vinsten mot Finland satt fint. Att gå direkt till kvarten var viktigt – i slutet av en turnering gäller det att ha så mycket kraft som möjligt, säger Sveriges, och Frölundas, lagkapten Joel Lundqvist.

Tre Kronor vann samtliga tre gruppspelsmatcher och har så här långt bara släppt in ett mål i turneringen. Gott så, men det finns mer att ge lovar kapten Lundqvist:
– Vi gör många bra saker redan, men vill ju växa genom turneringen. Det går att skruva lite till på offensiven och på spelet i numerärt överläge.
Frölunda börjar träna idag (måndag), wish-You-were-here?
– Jag måste säga att jag är där jag vill vara just nu. Nu laddar jag för kvarten och ser fram emot en härlig avslutning på OS-turneringen och sedan är det Göteborg som gäller igen.

Tre Kronor spelar sin kvartsfinal på onsdag, 13.10 svensk tid. OS-semifinalerna spelas på fredag (08.40 och 13.10) och finalen tidigt söndag morgon (05.10).

Redan på tisdagen möts Slovenien och Norge i en högintressant åttondelsfinal (08.40) ur ett Frölunda-perspektiv – Jan Mursak på ena sidan och Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö på den andra.

Peter Pettersson Kymmer