Ett Fall Framåt
Publicerad: 2017-10-18
J20
Trots en sämre andra period visade Frölunda J20 i den tredje perioden att man var på väg ut ur den svacka laget befunnit sig i en period.

GÖTEBORG Trots en jämn förstaperiod där båda lagen satte press på varandra om vartannat stod det 0-0 inför den andra perioden och Frölunda J20 kändes på gång.

Men ett par tveksamma byten i den andra perioden resulterade i tre mål för gästerna Linköping och man var snart tillbaka i ett något rörigt spel där man hellre skulle göra det själv än att låta pucken göra jobbet. Frölunda behövde göra något för att bryta mönstret och ett matchstraff tidigt i den tredje perioden gjorde att indianerna började hitta mer rätt än tidigare i både spel och inställning.

Detta resulterade därefter i två mål inom loppet av sex minuter genom Jacob Peterson som jobbat till sig ett friläge i numerärt underläge och Samuel Fagemo som äntligen fick utdelning för sina många lägen tidigare i matchen. Frölunda som nu hade övertag i spelet fortsatte attackera, man nyttjade sin fart och började släppa pucken snabbare vilket pressade ner gästerna i egen zon och trots ett skott strax över ribban i slutminuten lyckades Linköping hålla undan och vinna med 3-2.

Även om det blev förlust på nytt idag så var det en lättad Pierre Johnsson som summerade matchen såhär:
Det är lite kul för Adam, (målvaktstränaren) sa efter matchen att nu har vi varit med om den sämsta och bästa perioden i år och jag håller med Adam säger Pierre och skrattar till innan han fortsätter:
Det grinar emot och vi ser stissiga ut just nu och vi blir lätt påverkade där vi tar felbeslut men det var skönt för killarna att få göra sista perioden. Göra 20 minuter bra och det tar vi med oss nu för vi är ett riktigt bra hockeylag och att förlora det är aldrig ok säger Pierre.

Vi ska spela ”Frölundahockey” nu och bygga vidare på spelet med hög fart där vi släpper pucken, lutar oss framåt och verkligen vill spela hockey.

Pierre väljer även att lyfta fram sin målvaktsduo, Ludvig Persson, startande målvakt idag och Arvid Söderblom.
Vi har två fantastiskt duktiga målvakter som tävlar varje dag och gör oss aldrig besvikna så det är ett angenämt problem.

Nu väntar en tuff roadtrip där man möter Södertälje SK på lördag och Färjestad BK på söndag och spelar man som man gjorde i den tredje perioden idag kommer man bli svårslagna.

Frölunda HC-Linköping HC 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)