Elfte raka segern
Publicerad: 2018-10-21
FHC18
Frölunda J18 säkrade sin elfte raka seger när man slog Vita Hästen med klara 6-1 på söndagseftermiddagen.

GÖTEBORG Trots ett något överraskande ledningsmål från gästerna Vita Hästen var detta Frölunda J18s match rakt igenom. Man kvitterade snart till 1-1 genom Gabriel Lundberg som föste pucken över mållinjen och tack vare stark skridskoåkning etablerade man därefter långa anfall på Vita Hästen som fick se Frölunda både ta ledningen med 2-1 genom Elmer Söderblom på ett inte helt olikt sätt som 1-1 målet. Därefter klev lagkaptenen Andreas Laschitza fram och utökade till 3-1 innan perioden var över.

Filiph Åström som förstärkt laget inför matchen tackade genom att efter sex minuters spel av period två göra sitt första mål i Frölundas J18 vilket innebar 4-1 och matchen var därmed över trots Vita Hästens försök att komma ikapp indianerna. Innan perioden var över noterades återigen Laschitza för ett mål som innebar 5-1 och Gustav Portillo ville inte vara sämre han som slet sig fri i ett läge och läckert placerade pucken högt i nätet bakom Hästen-keepern, 6-1 och nu kom aldrig Hästen tillbaka utan Frölunda kunde i lugn och ro spela av den tredje perioden och därmed säkra sin elfte raka seger i J18 Elit södra.

Nu vänder serien med elva matcher kvar och Frölunda J18 inleder med att gästa Linköping HC i Stångebro på torsdag. Matchen ser ni självklart på plats eller på svenskhockey.tv med start kl. 19:00

Frölunda HC-HC Vita Hästen 6-1 (3-1, 3-0, 0-0)
Skott: 47-24
Utv. Min: 12-8
0-1 (09:31) | Ludvig Nyström (Victor Kling, William Henriksson)
1-1 (10:38) | Gabriel Lundberg (Liam Svensson, Kalle Bartholdsson)
2-1 (13:26) | Elmer Söderblom (Ludvig Levinsson, Gustav Berglund) PP1
3-1 (17:02) | Andreas Laschitza (Filiph Åström, Gustav Portillo)

4-1 (26:57) | Filiph Åström (Wilhelm Nilsson, Gabriel Lundberg)
5-1 (30:38) | Andreas Laschitza (Måns Krämer)