Vi gillar läget - Pierre Johnsson
Publicerad: 2017-03-25
J18
HV71 utjämnade serien till 1-1 i matcher i en spelmässigt jämn match som krävde övertid för att avgöras.

Trots att gästerna HV71 öppnade målskyttet i matchen var ett powerplay för Frölunda J18 det som krävdes för att komma in i matchen och ta kommandot sedan Oliwer Fjellström kvitterat på backhand medan HV71 hade en man på botbänken. Frölunda trummade sedan på och efter att nästan halva matchen var spelad hade indianerna vänt till 2-1 och man såg länge ut att utöka ytterligare men Adam Åhman i HV-kassen stod upp bra när Frölunda tryckte på och resultatet stod sig den andra perioden ut.

Den tredje perioden blev spelmässigt jämt där gästerna HV71 skapade flera farliga chanser och även om Frölundakeepern Ludvig Persson stundtals stod på huvudet lyckades smålänningarna kvittera till 2-2 sent i perioden och matchen gick till övertid.

Sex minuter in i övertidsperioden ådrog sig Frölunda en utvisning som visade sig bli ödesdiger då HV71s Max Wennlund kvitterade matchserien till 1-1 efter att ha skjutit in 2-3 pucken bakom Persson i mål.

Efter matchen var det en sammanbiten men laddad Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18 som tyckte att det var en bra juniormatch; Ja det är som det ska vara. Vi har nog med lägen för att stänga ner den här serien men deras målvakt Åhman stod lite på huvudet säger Pierre som även lyfter fram hans egen målvakt Ludvig Persson.

Vi var hetare idag, framför allt i den andra perioden där vi vinner skotten med 14-4 och de ser trötta ut men vi fick inte ihop det. Det är en ny match imorgon med chans att ta oss till Nyköping. Vi gillar läget säger Pierre som ser fram emot morgondagens match.

Den tredje och avgörande matchen spelas imorgon söndag med samma starttid som idag, alltså 13:00 och den spelas i Scandinavium där entré sker genom huvudentré och placering i arenan är sektion R och O.

Frölunda HC-HV71 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)
Skott: 37-29 (7-11, 14-4, 12-10, 4-4)
Utv.min: 10-12 (2-2, 4-8, 2-2, 0-2)
0-1 (08:06) | Max Wennlund (Karl smedberg)
1-1 (10:29) | Oliwer Fjellström (Joni Ikonen) PP1

2-1 (29:32) | Jakob Heljemo (Joni Ikonen) PP1

2-2 (56:27) | Theodor Curmark (Anton Heikkinen)