Ur askan i elden
Publicerad: 2017-02-09
Tre Kronor
Det blev några timmar ledigt för Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes – onsdag eftermiddag anslöt de till Tre Kronor.

Tisdagskvällen avslutades på allra bästa sätt i ett gungande, sjungande, kokande Frölundaborg. Joel Lundqvist lyfte den 13 kilo tunga CHL-bucklan efter övertidsvinst mot Sparta Prag, men ingen fest natten lång.
Efter lunch dagen efter bytte Lundqvist och Henrik Tömmernes indianen mot tre kronor och Sweden Hockey Games.
"Jag har hunnit njuta lite av CHL-titeln, Nu är det Tre Kronor som gäller och det skall bli kul", säger Joel Lundqvist och erkänner att han inte var helt lugn under CHL-finalens tredje perioden när Sparta Prag tryckte på för ett segermål:
"Efter den andra perioden tänkte jag: Nu tar vi det. I den tredje blev det oroligt", men jag trodde hela tiden på laget.

Med tanke på den vecka Frölundaspelarna har haft valde förbundskapten Rikard Grönborg att ställa över Frölunda-duon i landslagets första match mot Tjeckien i Sweden Hockey Games – den tredje, Johan Sundström, vilade på grund av lårkaka.
"Ett bra upplägg tycker jag. Vi har haft några tuffa dagar", menar Lundqvist som ser fram emot helgens matcher mot Ryssland och Finland i Scandinavium:
Det skall bli kul att spela för landslaget i vår hemma-arena. En annorlunda upplevelse, på många sätt. Man har ju sina normala rutiner, men det blir lite annat med Tre Kronor. Dom valde tillexempel det andra båset under värmningen och jag gick till vårt, det vi brukar ta.

Sverige möter Ryssland i Scandinavium på lördag, 15.30, och Finland på söndag i samma arena och samma tid.

Förutom Lundqvist, Tömmernes och Sundström finns ytterligare fem spelare med Frölunda-anknytning i Rikard Grönborgs Sweden Hockey Games-trupp: Oscar Fantenberg, Calle Rosén, Patrik Zackrisson, Carl Klingberg och Johan Ryno.

Peter Pettersson Kymmer