J18: Seger i toppmötet
Publicerad: 2016-10-20

Frölunda J18 jagade sin tionde raka seger när man på torsdagskvällen tog emot tabelltvåan IF Malmö Redhawks. Det skulle bli en jämn fight spelmässigt över 60 minuter men fokuset i avsluten och viljan att göra skitjobbet visade sig bli avgörande och Frölunda vann till slut med 4-1.

GÖTEBORG - Det märktes att det var ett toppmöte. Farten var hög från start där lagen turades om att skapa möjligheter. I den sjätte matchminuten tog Frölunda ledningen med 1-0 genom Jakob Heljemo som tryckte in returen mellan benskydden på Linus Gidbark i Malmökassen.

Spelet böljade sedan ett par minuter innan Kalle Miketinac pricksköt pucken i det vänstra krysset som innebar 2-0. Ett resultat som sedan trots sent powerplay för Malmö stod sig perioden ut.

30 sekunder in i den andra perioden reducerade Malmö till 2-1 i numerärt överläge sedan man misslyckats rensa pucken men det var endast en tillfällig dipp för hemmalaget Frölunda som studsade tillbaka omgående och på nytt satte press. Ett par minuter och utvisningar senare trampade Philip Ekberg runt med pucken och avlossade ett handledsskott som letade sig in bakom Gidbark i Malmökassen. Det var övrigt Ekbergs nionde mål hittills i J18 Elit och för fjärde matchen i rad skrev han in sig i målprotokollet.

Bra kontroll och Philip Ekberg.

Frölunda gjorde tidigt periodens enda mål i spel fem mot fyra genom Ekberg som för andra gången ikväll överlistade  Gidbark i gästernas kasse.

Man kontrollerade sedan matchen perioden ut. Även om skotten sa 10-10 var det Frölunda som skapade mest, längst bak stod Ludvig Persson på nytt för en stabil insats och man kunde vinna behagligt med 4-1 och därmed säkra sin tionde raka seger och ett ryck i tabellen.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18 om dagens seger.

- 10 raka segrar tar man mer än gärna. Jag tycker att vi spelade bra idag och gjorde mycket av det vi pratat om. Alla kedjor jobbar hårt och sliter idag säger Pierre Johnsson och fortsätter; - Vi skapade mycket målchanser, hade driv på kassen, vårt försvarsspel var bra och många spelade bra och utmanade sig själva.

Philip Ekberg, två mål idag och mål i fjärde match i rad. Vad säger du hans insats?

- Philip har gjort en massa bra i sommar, han har jobbat på sin kondition, blivit spänstigare och starkare. Förra säsongen orkade han inte med hela byten och att det går bra för honom nu förvånar mig inte för han har verkligen krigat och hittat spelet och det är kul att se säger Pierre samtidigt som han även lyfter fram hans kedjekamrater.

- Jag skulle säga att hela hans kedja med Elias Stendahl och Jakob Heljemo är helt andra spelare i år. Det har släppt för dom framåt och det är riktigt kul att se, de leder laget genom hårt jobb varje dag på match och träning.

Ni möter Tingsryd på söndag. Tidig match och lång resa.

- Ja, det är något man måste lära sig som hockeyspelare att leva med. Vi åker tidigt, käkar frukost på bussen och ser till att vara redo för match. Det är egentligen inget konstigt, man ska kunna prestera ändå säger Pierre.

Matchstatistik
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Skott:
44-34 (16-15, 18-9, 10-10)
Utv.min: 8-28 (4-0, 2-6, 2-22)

Period 1
1-0 (05:38) | Jakob Heljemo (Elias Stendahl)
2-0 (14:30) | Kalle Miketinac (Filip Hasa)

Period 2
2-1 (20:30) | Hampus Rydqvist PP1
3-1 (30:08) | Philip Ekberg (Calle Ehrnberg)

Period 3
4-1 (44:19) | Philip Ekberg (Jakob Heljemo, Calle Ehrnberg) PP1

 

Skribent Christian Wahlgren