Storvinst mot Yunost Minsk - åttondelsfinal nästa
Publicerad: 2016-10-11

Frölunda HC klara för åttondelsfinal i Champions Hockey League

GÖTEBORG | Den första perioden i Frölundaborg urartade sig mer eller mindre precis som de flesta väntat sig. Frölunda HC inte bara hade en, utan två fötter på gaspedalen och det fanns inte någonting annat på agendan än den gamla klyschan ”tuta och kör”.

Gästande Yunost Minsk vann med 3-2 i det första mötet och skulle avancerade vidare via en vinst eller ett oavgjort resultat, därför var det heller föga förvånande att vi fick se en passiv, defensivt lagd strategi inledningsvis.

Skotten duggade tätt mot den vitryske målvakten Dmitri Milchakov, men riktigt nära hade Frölunda svårt att komma i den första perioden. Allra närmast var Patrik Carlsson – som prickade ribban i powerplay – och Robin Figren som spelades ren utav Kristian Vesalainen i en snabb kontring, men den gången stod Milchakov för en snygg plockhandsräddning.

Det tog knappa 19 minuter och lika många skott för Frölunda att få hål på gästerna, och det var Nicklas Lasu, som med ett klassavslut, tryckte upp pucken i nättaket till 1-0 och kvitterade den totala målskillnaden till 3-3.

UTDELNINGEN KOM RIKLIGT i matchens mittperiod där det bara tog dryga minuten innan Robin Figren hittade nätet efter en fin prestation direkt på tekning där han fintade sig förbi sin gubbe och prickade in pucken via stolpen.

Dominansen i den här matchen var klar från Frölundas håll, även om intensiteten i Minsks forecheckande ökades efter det andra målet. Men det hjälpte föga då Frölunda ändå skulle hitta vägar till att både ta ledningen i det totala resultatet och utöka den flera gånger om.

EFTER ATT FRÖLUNDA NÄTAT TRE GÅNGER OM i mittenakten hade Minsk svårt att resa sig, men de började den tredje perioden bättre än de två tidigare och försökte sätta press, dock utan resultat. Istället kunde Simon Hjalmarsson gröta in 5-0 knappt sex minuter in i den tredje perioden och därefter kontrollerade Frölunda tillställningen helt och hållet.

Därmed är Frölunda vidare i åttondelsfinal där tyska Eisbären Berlin står som motståndare. Matcherna spelas 1 resp. 8 november

En utav målskyttarna, Patrik Carlsson, delade med sig utav sina tankar efter matchen:

- Vi hade en stark tro på oss själva. De fick den första matchen lite dit de ville, men vi pratade inför i dag om att skrinna lite bättre, lite snabbare för att vi en lite bättre chans att vända. Vi gjorde det bra ifrån start i dag, tycker jag.

Inledde inte Yunost Minsk matchen lite väl defensivt, med tanke på att de 'bara' hade en uddamålsledning?
- Jo, visst. Men det var väl lite samma i Minsk förra veckan, som sagt, de spelade tight och backade hem. I dag kontrollerade vi bättre och fick ned pucken djupt. Då blev det jobbigt för dem att jaga en hel match och det gav utdelning.

Hur är atmosfären i laget nu när formen ständigt tycks gå uppåt?
- Jag tycker att det har känts bra hela tiden egentligen. Vi växer mer och mer för varje match och det är positivt. Vi visste ju egentligen från första början att det skulle ta lite tid att spela ihop laget och bara vetskapen har ju självklart givit oss tålamod att slappna av när det kärvat lite.

Kul att hänga en balja?
- Ja, det är alltid trevligt. Riktigt vackert spelat utav grabbarna (Johan Sundström and Henrik Tömmernes speciellt) innan där, kul att få lite utdelning i PP.

Nästa match spelas på torsdag där Rögle BK gästar oss i Scandinavium. Pucken släpps kl 19:00.

Frölunda HC – Yunost Minsk 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)