Andra raka nollan
Publicerad: 2018-01-29
Djurgårdens IF har varit ett mycket svårslaget lag på Hovet under denna säsong. De enda lag som faktiskt plockat tre poäng där är Frölunda HC och Färjestad BK. I kväll var det dags för Frölundas andra trepoängare i Stockholm denna säsong, och det mycket tack vare Johan Gustafsson - som höll sin andra raka nolla!

STOCKHOLM | Frölunda HC:s senaste dagars road trip skulle denna måndagskväll avslutas med bortamatch mot Djurgårdens IF – i den första, av två, matcher i back-to-back-mötet. Redan i morgon (tisdag, kl 19) spelas returmötet hemma i Scandinavium, och biljetter hittar du via den här länken).

De båda lagen möttes på Hovet för inte mer än drygt tre veckor sedan, då vann Frölunda med 4-1. Djurgården hade inför dagens matcher ytterligare endast en match utan poäng på hemmaplan, vilket såklart vittnade om de tuffa förutsättningarna som rådde när Frölunda ställdes emot tabelltrean.
Det var, redan från start, en mycket intensiv matchbild med ett enormt tempo och högt underhållningsvärde. Båda lagen drev hårt mot motståndarnas målbur med både spelare och puck. Det var dock en sådan match där den interna kampen mellan de båda målvakterna, Johan Gustafsson (Frölunda) och Adam Reideborn (Djurgården), kom att bli både matchavgörande och en synnerligen underhållande match i matchen att följa.

Frölunda tog ett hårdare tag om taktpinnen ju längre matchen gick och i en mittenakt, som kanske inte var av riktigt samma kaliber som den inledande, så gav ändå Frölunda ständiga styrkebesked om vilka som ville styra matchen mest.
Med matchens mittpunkt nyligen passerad så kunde Ryan Lasch snappa upp en sargretur ifrån nära håll och vallade därefter in pucken via Reideborns rygg och försatte Frölunda i 1-0-ledning inför drygt 7’000 åskådare.

– Det var lite av en turstuds, flinade Ryan Lasch i C More om sitt mål och utvecklade:
– Jag fick inte riktigt till den träff jag ville, men jobbar man hårt runt kassen så kommer ibland de turstudsarna.

Kontrollerande tredjeakt

När pucken släpptes för den tredje perioden hade Frölunda bestämt sig för att hålla tätt, och visade upp ett mycket solitt spel. På de avslutande tjugo minuterna lyckades man utmanövrera Djurgården så pass perfekt att hemmalaget knappt mäktade med att åstadkomma några farligheter alls kring Johan Gustafsson.

Perioden spelades av och Frölunda kunde i och med 1-0 plocka sin tredje raka vinst, där Johan Gustafsson höll nollan för andra matchen i följd!

– Det var tufft, tight och rätt jämnt i de första två perioderna. I sista tog vi övertaget och gjorde vår bästa period, konstaterade Johan Gustafsson i C More efter slutsignalen och utvecklade:
– Helheten på spelet i de senaste matcherna har varit vädigt bra. Vi har spelat bra på båda sidor av puck, varit mer kompakta över hela banan och börjat hjälpa varandra i både offensiv och defensiv zon. Det är några stora nycklar som vi har rättat till under de senaste månaderna.

Ser du fram emot morgondagens returmöte hemma i Göteborg?
– Det är alltid kul att spela hemma i Scandinavium, vi ser fram emot matchen i morgon!

Se morgondagens returmöte med Djurgårdens IF i Scandinavium. Biljetter köper ni via den här länken.

Djurgårdens IF - Frölunda HC 0–1 (0-0, 0-1, 0-0) Skott: 31-32 (11-14, 13-8, 7-10)
PIM: 10-6 (2-0, 2-2, 6-4)

0-1 (31:13) | Ryan Lasch (Matt Donovan, Mattias Nørstebø)