Klart godkänd helg trots förlust mot Modo
Publicerad: 2017-03-05
J20
Frölunda J20 som tog tre tunga poäng igår när man nollade Luleå Hockey hade siktet inställt på ytterligare poäng på söndagen när man gästade Modo hockey. Det blev en jämn match över 63 minuter där misstag avgjorde i Modos favör när Modo vann med 4-3.

Örnsköldsvik- Frölunda J20 visade upp riktigt goda tendenser i den första perioden där man utmanade Modo och drev på kassen vilket tvingade Modokeepern Isak Wallin att jobba när hemmalaget drog på sig två raka utvisningar. I numerärt överläge spelade Frölunda distinkt, man var kreativa, rörliga, hade snabba pucksläpp och tog avslut. Trots detta förblev de båda numerära överlägena mållösa men viljan fanns där och det båda gott inför fortsättningen av matchen.

Målrikt och special teams

Målen som skulle kommit i den första perioden kom minst sagt med moms i den andra perioden där hela fem mål gjordes. Modo som bommade en straff tidigt i perioden till slut tog ledningen med 1-0 innan Kalle Miketinac kvitterade kort efteråt och i det efterföljande powerplayet för Frölunda behövde Joni Ikonen endast 27 sekunder på sig innan han vänt matchen till Göteborgarnas fördel. Men just powerplay skulle visa sig bli avgörande i perioden och trots ett fem mot tre överläge i närmare två minuter lyckades inte Frölunda utöka sin ledning trots flertalet chanser och istället var det Modo som i numerärt överläge nöp till två gånger om och gick till pausvila med 3-2 på tavlan.

Den tredje perioden bjöd inte på särskilt mycket spännande annat än en sen kvittering till 3-3 av Frölundas Måns Carlsson och en möjlighet att avgöra sent i perioden sedan pucken dansat framför målet och en överspelad Isak Wallin i Modokassen men istället gick matchen till övertid där en misslyckad passning på offensiv blå och en missbedömning av Arvid Söderblom resulterade i 4-3 till Modo och Frölunda J20 summerar helgens roadtrip som godkänd med fyra poäng av sex möjliga poäng.

”Vi åker hem med en bra känsla” - Johan Benker

• Igår var det inget snack, vi var bättre på allt där försvarsspelet och offensiven fungerade säger Johan Benker, tränare Frölunda J20, och syftar på gårdagens 4-0 seger mot Luleå HF.

• Idag släpper vi bara ett mål i fem mot fem och vi är trygga i vår defensiv säger Johan och fortsätter: Modo är vassa i powerplay där vi inte lyckades stänga genomspelet och med ett insläppt mål i fem mot fem de fyra sista matcherna så känns det som att vi har koll på defensiven nu.

• Visst skulle vi gjort fler mål i första perioden där vi sköljde över dom men på det stora hela en bra helg och vi tar med den goda känslan vi har in till avslutningen nästa helg och fortsätter vi på den insläppta vägen så kommer det bära frukt säger Johan och menar de två sista matcherna mot Timrå IK och Brynäs IF lördag respektive söndag.

Matchen mot Timrå IK startar kl 11:00 lördag den 11 mars och spelas i Frölundaborg. Söndagens match mot Brynäs IF spelas i Åby Ishall med start kl. 12:00. Matchstatistik
Modo Hockey-Frölunda HC 4-3 (0-0, 3-2, 0-1, 1-0)
Skott: 30-34 (8-15, 11-11, 8-6, 3-2)
Utv.min: 12-12 (4-0, 8-10, 0-2, 0-0)