JSM 2019: J18 är vidare
Publicerad: 2019-03-24
Det som på förhand skulle bli en tajt match slutade i ett rejält målkalas för Frölunda J18

GÖTEBORG Hela sex mål gjordes mot ett J20 förstärkt Djurgården när den tredje och sista åttondelsfinalen i J18 SM avgjordes. Frölunda J18 hade spelplanen klar för sig, man ville ha revansch för den snöpliga förlusten på hovet i torsdags och som man gjorde det. Man spelade med fart, drev på mål och på ett fullständigt respektlöst sätt. 1-0 kom efter två minuters spel genom Måns Krämer som avlossade bössan och 2-0 kom genom lagkaptenen Andreas Laschitza som likt han gjorde igår sjönk ner i slottet, siktade in sig och gick på skott. Frölunda fortsatte sedan att pressa gästerna Djurgården men två mål fick räcka i den första perioden.

Återigen föll ett tidigt mål i perioden och återigen var det Isac Andersson som visade att formen från gårdagen då det blev två mål fortfarande satt kvar när han sköt in 3-0. Frölunda drog sedan på sig en utvisning men fortsatte trampa och väl där utökade Philip Granath till 4-0.

Även om halva matchen återstod var ändå känslan att Djurgården inte skulle hämta in ett 4-0 underläge och trots att man fick en straff tilldömd som den storspelande Frölundakeepern Hannes Kollén läste kunde Karl Henriksson skotta in 5-0 minuter senare och definitivt stänga matchen som till slut slutade med hela 6-0 efter att Gustav Berglund noterats för sitt första mål i årets upplaga av J18SM.

Tobias Johansson, tränare Frölunda J18, var lättad efter storsegern och säger såhär om dagens seger.
Precis som jag sa igår så var det såhär vi ville ha det. Vi ville slå ut Djurgården med deras bästa lag för att visa att vi är den bästa föreningen med de bästa spelarna.

Jag är imponerad över hur vi spelar idag. Vi håller oss till vår spelidé, gör smarta val därute och har ett tålamod i 60 minuter och det fäller avgörandet säger Tobias.

Frölunda är därmed klara för kvartsfinal efter att man slagit ut de regerande Svenska Mästarna Djurgårdens IF med 6-0. Ikväll sker valet av motståndare och Frölunda blir som sämst placerad vald vilket innebär en hemmamatch på torsdag den 28 mars och en, ev. två bortamatcher lördag och söndag den 30e respektive 31:a mars. Samtliga matcher i J18SM sänds på Svenskhockey.tv.

Frölunda HC – Djurgårdens IF 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Skott: 31-20