Femte raka segern
Publicerad: 2019-02-21
SHL
Frölunda HC besegrade Mora IK med 4-2 och kunde ta femte raka segern.

GÖTEBORG | Efter en mållös och ganska tam inledningsperiod i Scandinavium började det så smått hända grejer ju längre matchen mellan Frölunda HC och Mora IK led. Mötet var det fjärde och sista för säsongen, och det har varit några småtunga möten för Frölundas del tidigare under säsongen, där raset sist lagen mötes i Göteborg ligger starkt i minnet (3-1 blev 3-4 under matchens två sista minuter).

Det skulle ta nästan halva matchen innan Samuel Fagemo spräckte målnollan och gav Frölunda 1-0 på tavlan – i vad som var sjunde matchen i följd med poäng för 18-åringen.
Mål- och poängsviter är Fagemo inte ensam om att vara inne i, SHL:s poängkung Ryan Lasch spelade fram till öppningsmålet och noterades även han för poäng i sjunde raka matchen.

Gästande Mora skapade stundtals en hel del vassa chanser, men stoppades för det mesta av en strålande Johan Mattsson i hemmakassen. I slutskedet av mittenakten skulle ändå Dalalaget hitta in resultatmässigt i matchen, när Mathias Bromé skarvade in 1-1-kvitteringen i numerärt överläge och såg ut att få matchen till pausvila med ett oavgjort resultat. Men bara 19 sekunder senare såg Anders Grönlund till att sätta stopp för de planerna, när han fyllde på i en kontring och satte ett direktskott till 2-1, blott elva sekunder ifrån hesa Fredrik.
Målet var Grönlunds tredje på lika många matcher och backen noterades också för poäng för sjätte SHL-matchen i följd (4+3). Extra noterbart med tanke på att Piteåsonen endast ståt för två assistpoäng under SHL-säsongens inledande 33 matcher.

Frölunda växlade upp

Det blev en tredjeperiod där hemmalaget gick ut och domderade, visade var skåpet skulle stå och inte lät Mora få någonting att gå på för att ta sig in i matchen.
Rhett Rakhshani kunde i numerärt överläge stänka in 3-1 drygt halvvägs in i akten och i matchens slutskede kontrade Max Friberg, lättade in 4-1 i tom kasse och bröt en mållös svit på 12 raka matcher.

– Inte direkt någon hockeypropaganda, konstaterade assisterande tränare Johan Lundskog efter slutsignalen och utvecklade:
– Jämfört med de senaste matcherna så är insatsen i dag ett steg tillbaka. Men intentionerna är där, killarna vill jobba hårt och både första samt andra målet kom i rätt tid som gav oss momentum. Vi har kommit upp i några gjorda mål i varje match på slutet här, måste vara nöjda med det även om det inte är en jättebra insats, avslutade Johan.

Kommande matcher
Lördag 23/2, kl 18:00, Luleå HF - Frölunda HC,
Tisdag 26/2, kl 19:00, Frölunda HC - IF Malmö Redhawks (Biljetter),
Torsdag 28/2, kl 19:00, Frölunda HC - Örebro HK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Mora IK 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) Skott: 42-31 (11-9, 17-17, 14-5)
PIM: 6-10 (2-2, 2-2, 2-6)
Publiksiffra: 8’562 åskådare

Period 1

Period 2
1-0 (28:02) | Samuel Fagemo (Mattias Nørstebø, Ryan Lasch)
1-1 (39:30) | Mathias Bromé (Spencer Abbott, Michael Haga) PP1
2-1 (39:49) | Anders Grönlund (Patrik Carlsson, Linus Nässén)

Period 3
3-1 (51:28) | Rhett Rakhshani (Patrik Carlsson, Samuel Fagemo) PP1
4-1 (57:50) | Max Friberg (Viktor Ekbom, Joel Mustonen) ENG
4-2 (58:50) | Oskar Svanlund (Adam Masuhr, Emil Aronsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

David Printz - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Mattias Nørstebø

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Oliwer Fjellström - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Linus Nässén

Efraim Larsson