Sviten bruten
Publicerad: 2017-10-21
J20
I samband med dagens 4-2 seger mot Södertälje SK bröt Frölunda J20 sin långa förlustsvit.

SÖDERTÄLJE Med en stark tredjeperiod i ryggen från onsdagens match tog sig Frölunda J20 an Södertälje SK på lördagen. Ett lag man för en vecka sen förlorade emot två gånger om. Man tänkte inte förlora en tredje gång när man redan från start fick igång maskineriet och man kunde inte fått en bättre start när Philip Elgestål skickade in 0-1 pucken i nätmaskorna efter att ha fått stå helt ren i slottet framför Södertäljekeepern.

Frölunda J20 fortsatte sedan jobba systematiskt och en situation framför SSK kassen i den fjortonde minuten resulterade i 0-2 till gästerna Frölunda genom Filip Roos. Resultatet stod sig sedan resten av perioden.

Frölunda fick sedan sämsta tänkbara start på den andra perioden där man ådrog sig två utvisningar vilket gav hemmalaget Södertälje ett fem mot tre överläge och väl där satt reduceringen till 1-2. Resten av perioden böljade spelet fram och tillbaka men Frölunda var inför slutakten fortfarande först på tavlan.

Den tredje perioden bestod av utvisningar och åter utvisningar vilket drabbade Frölunda som aldrig riktigt kom igång med sitt spel. Trots detta gick man efter att halva perioden var spelad ifrån till 3-1 genom Jakob Heljemo som sköt in pucken vid bortre stolpen. Södertälje lyckades sedan reducera ytterligare en gång till 2-3 men Frölunda var för starka och stod emot Södertäljes forcering i slutet och Jacob Peterson kunde efter en uppåkning skicka in 2-4 pucken i den öppna målburen och bröt därmed Frölundas långa förlustsvit på sex matcher.

Frölunda J20s roadtrip fortsätter under söndagen när man gästar Karlstad och tabelltvåan Färjestad BK. 11 poäng skiljer lagen åt och Frölunda har ytterligare tre poäng i siktet. Matchstart imorgon söndag är 14:15 och matchen sänds på Svenskhockey.tv

Även Frölunda J18 vann sin match när man mötte IK Oskarshamn. Resultatet blev hela 10-3 efter bl.a. hattrick av Lucas Raymond. Övriga mål gjordes av Jonatan Lundin-Andersson *2, Karl Henriksson *2, Linus Nordin, Liam Svensson och Isac Andersson. Imorgon ställs man mot IF Troja/Ljungby. Den matchen startar 13:00 och sänds på svenskhockey.tv

MatchstatistikSödertälje SK - Frölunda HC 2-4 (0-2, 1-0, 1-2)
0-1 (00:38) | Philip Elgestål (Jesper Emanuelsson, Pontus Andreasson)
0-2 (13:04) | Filip Roos (Philip Ekberg)

1-2 (33:42) | Jesper Lindén (Henrik Malmström, Albin Sethsson) PP2

1-3 (50:36) | Jakob Heljemo (Elias Stendahl, Jesper Carlsson) 2-3 (57:32) | Carl Skärström (Erik Rajnoha, Albin Sethsson) 2-4 (59:12) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson, Philip Elgestål)