Kaffe Kaka, Femte Raka
Publicerad: 2017-10-05
J18
I samband med kvällens 5-2 seger över Växjö Lakers seglade Frölunda J18 upp i serieledning i J18 Elit södra.

GÖTEBORG Trots Växjös tidiga 0-1 mål jobbade sig Frölunda J18 in i matchen och med fart och en vilja att gå på kassen kvitterade man snart genom Marcus Engelsen framspelad av Albin Bardh och Filip Ahlström innan Leon Lerebäck drog till med bössan och skickade in 2-1 pucken högt bakom Växjökeepern Martin Von Schoultz. Därefter jämnade spelet ut sig något och lagen turades om att skapa lägen men trots detta höll sig resultatet perioden ut.

Frölunda inledde sedan den andra perioden bäst men en utvisning på 1-1 skytten Engelsen vägde över skålen till fördel Växjö som hade ett par vassa lägen tack vare att Frölundaspelarna gått bort sig i försvaret men Erik Portillo i hemmalagets målbur spelade lugnt och följsamt. Dock fick Portillo till slut ge med sig när Växjö efter halva perioden var spelad kvitterade till 2-2 vilket gav gästerna luft under vingarna. Frölunda drabbades av ytterligare en utvisning men ett uppoffrande spel i egen zon vände matchbilden igen till fördel hemmalaget som sedermera fick utdelning genom Ludvig Levinsson som sköt 3-2. Det var för övrigt Levinssons första mål i matchen.

Det började bli grinigt och domarna fick i samband med periodens slutsignal en del att göra när ett mindre slagsmål bröt ut och båda lagen tilldömdes matchstraff.
Frölunda tog över spelet i den tredje perioden och man gjorde det mesta rätt vilket också gav utdelning två gånger om. 4-2 kom via Lucas Raymond och Ludvig Levinsson fastställde matchens slutresultat genom att göra 5-2.

Tre nya poäng inkasserade och nya serieledare blev ett bra avslut på torsdagen. Nu väntar ett par träningar och förberedelser innan man ställs mot nykomlingen i J18 Elit - Skövde IK - på söndag. Matchen sänds på Svenskhockey.tv och startar 12:00.

Frölunda HC-Växjö Lakers 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

0-1 (04:13) | David Chronvall (Felix Franzén, Robin Ericsson)
1-1 (05:36) | Marcus Engelsen (Albin Bardh, Filip Ahlström)
2-1 (11:18) | Leon Lerebäck (Arvid Caderoth, Lucas Raymond)

2-2 (32:45) | Tom Nilsson
3-2 (38:45) | Ludvig Levinsson (Elmer Söderblom, Philip Törnqvist)

4-2 (53:34) | Lucas Raymond (Filip Persson, Albin Bardh)
5-2 (54:30) | Ludvig Levinsson (Philip Törnqvist, Elmer Söderblom)