Toppmöte i Vida arena
Publicerad: 2017-01-11
SHL
Uppföljaren till CHL-semifinalen mot HC Fribourg-Gottéron – tabelltvåan Växjö Lakers, borta.

CHL-semifinal ett mot Fribourg-Gottéron blev en trevlig historia för det regerande mästarlaget. Frölunda Indians vann med 5-1 i ett välfyllt Frölundaborg (4 042) och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Schweiz om en knapp vecka, 17 januari.
– Det var mycket som var bra mot Fribourg. Vi gör många mål mot en bra motståndare och klarar av att jobba hårt i 60 minuter, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg, som inte var förvånad över hur ett taggat och intensivt Fribourg-Gottéron tog sig an bortamatchen:
– Vi var förvarnade av vår videocoach Erik Lignell och hade en föraning om att de skulle mattas efterhand.

Huruvida serietvåan Växjö Lakers mäktar med tabellettan Frölunda Indians i morgondagens SHL-möte i Vida arena låter vi vara osagt, men det är onekligen en match med flera ingångar.
– Ja, det är två topplag i både SHL och CHL som ställs mot varandra och det är en extra krydda, menar Roger Rönnberg som tycker så här om torsdagens motstånd:
– Växjö är ett bra lag. Stabilt försvarsspel och många skickliga spelare, som Everberg (Dennis), Rosén (Robert), Teemu Laakso, Liam Reddox med flera. Det kommer att krävas att vi gör en toppinsats.

Frölundas trupp tas ut efter torsdagens värmning.

FHC-play i morgon (torsdag): #8 John Nyberg.

Peter Pettersson Kymmer