Två nya poäng
Publicerad: 2017-01-14
J18
Det var förmodligen säsongens match när Frölunda J18 tog emot HV71 i Frölundaborg på lördagseftermiddagen. Precis som i J20 matchen före som även där innebar Frölunda vs HV71 krävdes det straffar för att fälla avgörandet.

Göteborg- Det var full fart från start till stopp idag när Frölunda J18 gästades av HV71s dito. Frölunda kom i våg efter våg och pressade gästerna HV71 rejält och man fick tidigt utdelning genom Samuel Fagemo. Men HV71 skulle komma tillbaka genom Ebbe Fjellström, lillebror till Frölundas Oliwer Fjellström och så såg det ut. Frölunda skapade framåt och utökade till både 2-1 och 3-1 men HV71 svarade i den andra perioden med att göra 3-2 innan Lucas Raymond men sitt andra mål i perioden fastställde periodens resultat 4-2.

I den tredje perioden kom HV71 igång ordentligt. Nu var man laget som pressade istället för att bli pressade och man utnyttjade Frölundas misstag i egen zon två gånger om när man inom loppet av tio minuter både reducerade till 4-3 och kvitterade till 4-4. Farten var genomgående hög matchen igenom och man behöll den in i övertiden som förblev mållös.

Väl i den efterföljande straffläggningen visade Frölundakeepern Ludvig Persson sitt fulla register när han räddade varje straff HV71 lade medan hans kollega i motståndarlaget fick se Jacob Peterson lura honom och skjuta hem bonuspoängen till indianlägret.

Nu väntar ett par dagars träning för att vara redo på onsdag när man ställs mot Rögle BK hemma i Frölundaborg. Matchen startar 19:00 och sänds i vanlig ordning på Livearenahockey.com

Frölunda HC-HV71 5-4 (1-1, 3-1, 0-2, 0-0, 1-0)
Skott: 52-28 (16-8, 19-10, 14-8, 2-2, 1-0)
Utv.min: 16-14 (10-6, 4-6, 0-2, 2-0, 0-0)
1-0 (02:02) | Samuel Fagemo (Linus Nordin)
1-1 (14:17) | Ebbe Fjellström (Rasmus Gustafsson)

2-1 (21:33) | Lucas Raymond (Joni Ikonen, Josep Berger)
3-1 (21:53) | Linus Nordin (Oliwer Fjellström)
3-2 (22:33) | Anton Heikkinen (Sebastian Ehrenflod, Ebbe Fjellström)
4-2 (27:11) | Lucas Raymond (Joseph Berger, Joni Ikonen)