Tillbaka i vinstspåret
Publicerad: 2016-10-18

Ungdomarna bakom vinst i Örebro

ÖREBRO | Örebro HK har varit ett besvärligt motstånd för Frölunda HC de senaste säsongerna, inte minst i Behrn Arena där man inför i dag endast vunnit en utav de fyra senaste matcherna.

Gästerna Frölunda spelade riktigt bra inledningsvis, vilket man kanske inte gjort i någon majoritet utav säsongstartens matcher. Dan Bakala gjorde sin andra SHL-match från start i målburen och sattes inte direkt på något ordentligt prov tack vare Frölundas speldominans i den första perioden.

När Örebros Tom Wandell åkte ut två minuter för hakning smällde Frölunda till. Efter ett par vassa chanser kunde till sist Henrik Tömmernes panga in pucken till 1-0 bakom Julius Hudácek.

Ett par minuter senare var det dags igen, och då styrdes pucken in via Carl Grundström till 2-0, även det målet i spel 5 mot 4.

 

TROTS EN SEN REDUCERING för Örebro – med bara sex sekunder kvar utav inledningsperioden – så ändrades inte direkt någonting i matchbilden. Det var ett Frölunda som hade mycket tid i anfallszon och många skottförsök mot Örebrokassen, men det var svårt för Frölunda att överlista Hudácek.

Det blev till slut en mållös mittenakt, trots fortsatt Frölundadominans.

 

I DEN TREDJE PERIODEN höjde sig Örebro en aning och började ställa frågor till Frölunda, frågor som Frölundaförsvaret ändå klarade av att besvara inledningsvis.

Till slut lyckades Örebro ändå få in en kvittering i matchens klart spelmässigt jämnaste period. Det var Petr Zámorský som styrde in Greg Squires (Squires som ju reducerade till 1-2 i den första perioden) skott från blålinjen och såg till att skapa nerver i matchen.

Örebros kvittering skulle dock ganska snabbt bli besvarat då Kristian Vesalainen såg till att göra sitt första SHL-mål den här säsongen och sätta Frölunda i förarsätet med knappt sju minuter kvar att spela.

Hemmalaget tryckte på för en kvittering och hade faktiskt en puck i mål med 63 sekunder kvar att spela utav den tredje perioden. Målet, som styrdes in via en skridsko, dömdes dock bort och istället kunde Christoffer Ehn lyfta in pucken i Örebros tomma kassen och fastställa slutresultatet 4-2.

Vi vänder hem mot Göteborg för nästa match då vi på torsdag gästas utav Leksands IF i Scandinavium.
Pucken släpps kl 19:00 och biljetter till matchen köper ni på Ticketmaster.

 

Matchstatistik

Örebro HK - Frölunda HC 2-4 (1-2, 0-0, 1-2)
Skott:
13-35 (4-14, 2-9, 7-12)
Utv.min: 4-0 (4-0, 0-0, 0-0)

Period 1
0-1 (13:24) | Henrik Tömmernes (Patrik Carlsson, Robin Figren) PP1
0-2 (16:18) | Carl Grundström (Victor Olofsson, Matt Donovan) PP1
1-2 (19:54) | Greg Squires (Libor Hudacek)

Period 2
-

Period 3
2-2 (50:50) | Petr Zámorský (Greg Squires)
2-3 (53:09) | Kristian Vesalainen (Mats Rosseli Olsen)
2-4 (59:54) | Christoffer Ehn (Joel Lundqvist) ENG

 

Så här ställde Frölunda upp:

Dan Bakala
(Johan Gustafsson)

Filip Westerlund – Henrik Tömmernes
Jonathan Sigalet – Mattias Nørstebø
Matt Donovan - John Nyberg
Oscar Engsund

Kristian Vesalainen – Joel Lundqvist – Robin Figren
Simon Hjalmarsson – Patrik Carlsson – Victor Olofsson
Anton Karlsson – Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Mats Rosseli Olsen – Christoffer Ehn – Carl Grundström
Johan Lindholm

Efraim Larsson