Tredje raka CHL-finalen
Publicerad: 2017-02-06
CHL
Färjestadmatchen är glömd och allt fokus på CHL-finalen mot Sparta Prag.

För tredje året i rad är Frölunda Indians i CHL-final och kan för andra säsongen i rad lyfta bucklan – och för första gången på hemmaplan.
– Vi är stolta över att ha vunnit CHL en gång och vill gärna lyfta bucklan en gång till, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg som vet vad om motståndet från Tjeckien?
– Sparta är ett skickligt och erfaret lag med högre medelålder än oss. Dom spelar en offensiv ishockey och forecheckar högt, alltså inte klassiskt tjeckiskt.

Spartas coach Jiri Kalous förfogar över en rutinerad trupp byggd kring en namnkunnig trio – kaptenen Jaroslav Hlinka, NHL-meriterade Petr Vrana och landslagsmeriterade målvakten Tomas Pöpperle. På vägen fram till finalen har Sparta eliminerat erkänt starkt motstånd som HV 71, Bern och Växjö.

Frölunda går in i CHL-finalen med några sura förluster bakom sig – Brynäs, Skellefteå, Växjö och Färjestad – och hur påverkar det, Roger Rönnberg?
– Vi har fullt fokus på finalen och är väl förberedda. Vi har prestationsmässigt gjort många bra matcher de senaste veckorna, men har inte gjort mål och inte fått resultaten med oss. Jag väntar på en ketchupeffekt.

Sparta Prag landar i Göteborg sent i eftermiddag och värmer i Frölundaborg i morgon (tisdag), 10.00.
Frölunda Indians går på is en timme senare och finaltruppen spikas runt lunch.

Kvällens presskonferens – med Roger Rönnberg, Joel Lundqvist, Jiri Kalous och Jaroslav Hlinka – ligger ute på FHC-play runt 20.00.
CHL-finalen mellan Frölunda Indians och Sparta Prag spelas i Frölundaborg, nedsläpp 19.00 i morgon (tisdag).

Byggarbeten vid Frölundaborg gör att parkeringsutrymmena är begränsade och trafiksituationen besvärlig. Samåk i möjligaste mån eller åk kollektivt till arenan.
Eller varför inte utnyttja Frölunda HC:s bussar som går från Heden (3) och Radiomotet (1) 18.00 i morgon. Resan är gratis och tur-och-retur – bussarna går tillbaka till Heden och Radiomotet efter matchen.

Peter Pettersson Kymmer