J18: Sent mål gav tre poäng
Publicerad: 2016-11-24

Det blev tre nya poäng i dagens match mot Växjö Lakers men segern satt långt inne och det bjöds på dramatik då Växjö kom tillbaka och tog ledningen innan Frölunda avgjorde sent i den tredje perioden.

Albin Bardh som äntligen fick utdelning för alla chanser satte tidigt Frölunda i förarsätet men ett misstag sent i den första perioden resulterade i kvittering till 1-1 för gästerna Växjö, det blev även periodens resultat.

Den andra perioden påminde om juniorhockey. Det var hög fart men slarvigt spel och även om målen uteblev perioden igenom var det desto fler chanser

Philip Ekberg tvåmålsskytt.

Den tredje perioden blev en händelserik period där det bjöds på både mål och spel i special teams. Växjö tog ledningen med 2-1 i powerplay och behöll den en bra bit in i perioden innan skyttekungen Philip Ekberg presenterade sig genom att kvittera till 2-2 och matchen såg länge ut att gå till förlängning. Ett sent numerärt överläge för hemmalaget Frölunda skulle dock förändra det hela. Efter bara elva sekunders spel i powerplay höll sig Philip Ekberg framme och 3-2 var ett faktum. Det var för övrigt Ekbergs femtonde mål hittills under säsongen.

Växjö orkade inte komma tillbaka efter det ytterligare en gång utan Frölunda höll undan, inkasserade tre poäng och sin sjuttonde raka seger.

Nu väntar två dagar med träning innan man likt J20 laget reser till Jönköping på söndag där man ställs mot HV71.

Matchen som startar 15:30 sänds på livearenahockey.com

Frölunda HC - Växjö Lakers 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)

Skott:  31-32
(14-8, 14-6, 12-6)
Utv.min: 2-8 (0-2, 0-2, 2-4)

1-0 (02:55) | Albin Bardh (Isac Andersson)
1-1 (16:28) | Simon Svensson (Daniel Levein, Mathias Kemppi)