Sommarprat: Roger Rönnberg
Publicerad: 2016-07-18

Frölunda Indians tränare Roger Rönnberg har lämnat SM-guldet bakom sig, för länge sedan.

Hur länge njuter man av ett SM-guld?

- Vi är redan vidare. Så fungerar det i den här världen, svarar Roger Rönnberg, men medger ändå att guldet har effekt, i ett större perspektiv:

- Det är ett ovärderligt kvitto som betyder oerhört mycket för föreningen som helhet. Vi vill ju vara en mästarklubb som är att räkna med varje år.

Och det för oss tillbaka till det faktum att SM-guldet var då och nu är nu – med andra ord, rörelsen i Frölunda Campus är framåt, inte bakåt.

- Vi har analyserat den avslutade säsongen och har justerat inför den kommande för att öka sannolikheten att vinna. Men vi är medvetna om att vi har en oerhörd utmaning framför oss och kommer att behöva jobba ännu hårdare än förra säsongen, förklarar Rönnberg.

Som regerande svenska mästare, och CHL-mästare, har Frölunda Indians ingen naturlig revansch att jobba med, men det finns annat att sträva mot.

Som den perfekta matchen, det perfekta laget, den perfekta ledargruppen, det perfekta rehabteamet…

- Det känns redan nu att gruppen är på väg någonstans. Det finns en hunger, kraft och energi i allt vi gör, säger Frölunda-tränaren som precis som tidigare försäsonger har mycket nytt, och ungt, att arbeta med – men för den skull vare sig oprövat eller osynat:

- Vi letar alltid efter skickliga spelare med rätt karaktär – dom skall vara kreativa och jobba hårt. Och dom måste orka med vår tuffa vardag. Den positiva effekten med att vinna SM-guld är att det är lättare att sälja in vårt upplägg och våra krav.

Och vad säger du om den trupp Fredrik Sjöström har plockat ihop?

- Dom spelare som kommit in fyller dom hål vi hade. Jag tycker vi har ett fantastiskt spännande lag.

Ett lag som just nu är ledigt efter sju veckors tuff duvning av fystränaren Pär Edlund – Roger Rönnberg riktigt längtar efter att få räkna in alla igen den 1 augusti.

- Så känner jag alltid under semestern. Jag vill komma igång igen och jag vet att vi har de ingredienser som behövs för att skapa ett vinnande lag.

Peter Pettersson Kymmer