Sjutton, Ehn så'n avslutning på året
Publicerad: 2017-12-30
SHL
2017 års sista match spelades i Scandinavium, med Mora IK som motstånd - och det blev en minst sagt lyckad avslutning på året för åtminstone Christoffer Ehn, som efter 20 mållösa matcher kom att bli avgörande med sina två mål.

GÖTEBORG | Frölunda HC hade stora problem med Mora IK:s press-spel när dalalaget kom på besök i Scandinavium för årets sista match. Det var främst i spelet med lika många spelare på banan som gästerna kunde ta ett litet monumentalt kommando och skapa de något hetare chanserna.
Både Johan Gustafsson och Christian Engstrand i respektive målbur kom upp stort med mängder av högkvalitativa räddningar. Men det var JG:s nolla som skulle spräckas först i Scandinavium, och det efter att Andrew Rowe tagit vara på en sargretur och rakat in 1-0-pucken för Mora – med blotta minuten kvar av inledningsperioden.

Gästerna var ettriga och riktigt sega även under matchens mittenakt och gjorde det väldigt svårt för Frölunda att skapa farligheter. Några målchanser dök dock upp – åt båda håll – och när Ponthus Westerholm ihop med Pontus Widerström spelat sig fint igenom Moraförsvaret så kunde den sistnämnda hitta in till Christoffer Ehn framför kassen, som elegant skickade upp en backhand i nättaket bakom Engstrand till 1-1 – Skarasonens andra mål för säsongen.

– Skönt att vi fick in en kvittering där, det var viktigt, konstaterade målskytten i C More efter två spelade perioder.
– Vi ska gasa på och fortsätta ta in puckarna djupt. När vi kommer in i deras zon så skapar vi lägen, så det gäller att sätta dit dem, avslutade Ehn intervjun.

Ehn så’n afton

I tredje perioden lossnade det för Frölunda, som efter att ha klarat av ett tidigt numerärt underläge såg till att koppla grepp om matchen. Och som om det inte vore självklart så var det Christoffer Ehn som återigen klev fram, rakade in en retur och såg till att hemmalaget tog en 2-1-ledning med knappt sex spelade minuter. Det tog sedan bara två minuter innan det var dags att skicka upp målraketerna bakom Christian Engstrand igen.
Ponthus Westerholm stod påpassligt placerad framför kassen och kunde, i numerärt överläge, raka in en retur i mål och Frölunda hade en 3-1-ledning på tavlan.

Mora skulle göra spänning av matchen när Matt Bailey fick kliva in i ytan framför kassen och stänka in 3-2-pucken när dryga tre minuter återstod av den tredje perioden. Och nära kom de, där till exempel en styrning av Jacob Lagacé kunde likväl hittat in mellan stolparna. Men Frölunda lyckades hålla undan och vann återigen på grund av en väl utförd tredjeperiod.

– Jag tycker vi blev bättre ju längre matchen gick. Vi har ett välträntat lag som oftast är bäst i den tredje perioden, och det var det som i slutändan avgjorde i dag, konstaterade Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen.
– Jag är glad att vi vinner. Prestationsmässigt så känner jag fortfarande att vi har en del saker att bli bättre på för att vara bra tre dagar i veckan. Vi kommer upp vissa matcher och då ser det väldigt bra ut, men vi behöver få en jämnare nivå för att jag ska vara nöjd, avslutar Rönnberg.

Efter nyår väntar på tisdag, den 2:a januari, Färjestad BK på bortaplan (matchstart kl 19:00). Nästa hemmamatch väntar sedan på torsdag, den 4:e januari, då vi gästas av Växjö Lakers, med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.