Brno - czechmate
Publicerad: 2018-12-11
CHL
Frölunda HC säkrade semifinalavancemang i Champions Hockey League när Kometa Brno besegrades med 6-1 i kvartsfinalens returmöte.

GÖTEBORG | I returmötet av kvartsfinalen i Champions Hockey League hade Frölunda HC med sig en tremålsledning mot Kometa Brno efter 4-1-segern i Tjeckien förra veckan. Gästerna fick en smakstart på tillställningen när 16-årige Erik Meluzín, drygt två minuter in i matchen, spräckte nollan och kortade ned tremålsunderläget till två.

Frölunda skulle behöva en period för att samla sig, organisera spelet och ordentligt ta tag i matchbilden, för det var en inledningsperiod där man uppträdde ganska långt ifrån tryggheten med en tvåmålsledning på den totala resultattavlan. Istället var känslan efter inledningsperioden att det skulle ha kunnat bli en tight kamp. Men hemmalaget kom ut till den andra perioden med en helt annan attityd, steppade upp markant och tog tidigt tag i matchenbilden. Frölunda fick dessutom en kanonfin start på mittenakten där Chay Genoway serverades i slottet och pricksköt in 1-1 när bara 39 sekunder var spelade av perioden. Men det var några minuter senare som skillnaden på lagen verkligen kom att uppvisas.
Patrik Carlsson var - med sina två mål och en assist ¬- stekhet i det första mötet, och sex minuter in i kvällens mittenakt fick han pucken längs den vänstra sargen, steg in i anfallszon och knäppte till - vilket Karel Vejmelka inte hade någonting att säga till om. Pucken satt i det första krysset och en 2-1-ledning för Frölunda var ett faktum

Klasskillnad

När Frölunda väl hade steppat upp så blev det aldrig riktigt någon ordentlig kamp, för greppet hemmalaget hade tagit skulle man aldrig släppa. Innan den andra perioden var slut skulle Chay Genoway också hinna göra 3-1 i numerärt överläge och då kändes tillställningen helt avgjord.
Frölunda domderade totalt i den tredje perioden och kunde kontrollerat till sist ta hem matchen med 6-1 och slog i och med det slutresulatet ut Kometa Brno med totalt 10-2.

– Sett som helhet så är jag givetvis jättenöjd med matchen, konstaterar Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Jag tycker att vi ifrån andra perioden och framåt får fullt grepp på matchen. Vi släppte några lägen i första perioden som jag är glad att de inte fick göra mål på. Men det är en bra match av oss.

Härnäst i Champions Hockey League väntar semifinal. Där ställs vi emot ännu ett tjeckiskt lag - HC Plzen, som i kvartsfinalen slog ut Skellefteå AIK efter straffar.
– Svåra uppgifter mot de här tjeckiska lagen. Tjecker spelar lite på ett annorlunda sätt. Många skickliga spelare som håller hög landslagsklass. Det blir en utmaning, enligt Roger Rönnberg.