J18: Fjärde raka
Publicerad: 2016-09-29

Frölunda J18 gästade Linköping HC på torsdagskvällen och det blev minst sagt dramatiskt sedan lagen följts åt målmässigt matchen igenom innan en minut avgjorde till Frölundas fördel tack vare två snabba mål.

LINKÖPING - Den första perioden bjöd inte på någon direkt skönhockey från något av lagen. Dock till Frölundas nackdel var det hemmalaget Linköping som tidigt i perioden lyckades överlista Ludvig Persson i Frölundakassen och därmed ta ledningen med 1-0.

Trots ett powerplay för Frölunda strax efter LHCs ledningsmål där man för en stund lyckades sätta press fick man spendera resten av perioden att jaga hemmalaget som var i fortsatt 1-0 ledning.

Två mål av Jacob Peterson

Den andra perioden hann knappt börjar innan Frölunda kvitterar i en spelvändning genom Jacob Petersson som noterades för sitt sjätte mål på fyra matcher.

Man behöll sedan initiativet i perioden och fortsatte lägga puckar på mål och fick på nytt utdelning efter att Jacob Peterson, återigen hållit sig framme och tryckte in returen från Eric Engstrands skott.

Linköping som stundtals mest varit stillastående tvingades till en timeout efter 2-1 målet för att hitta tillbaka till spelet från den första perioden och det gjorde man genom att börja trampa igång och vara jobbiga mot ett Frölunda som ville spela.
Sedermera tog man över matchen mer och mer och hade det inte varit för Ludvig Persson i Frölundakassen hade man kvitterat men istället för mål fick man nöja sig med att inleda den tredje perioden i numerärt överläge sedan Frölunda sent i den andra perioden drabbats av en utvisning.

Två snabba mål i slutminuterna säkrade tre poäng.

Linköping kvitterade till 2-2 fyra minuter in i den tredje perioden sedan Frölunda missat i försvaret och de efterföljande minuterna var en jämn kamp över isen där spelet böljade fram och tillbaka med en klar tempohöjning från de båda lagen.

En situation framför LHCkeepern där en spelare drogs ned resulterade i en straff för hemmalaget men Ludvig agerade säkert och följsamt i målet och med åtta minuter kvar av perioden stod det fortfarande 2-2 på tavlan.

Ett par lyckosamma sekunder med mindre än en minut från slutet resulterade i både 3-2 och 4-2 till Frölunda som därmed säkrar ytterligare en trepoängare.

Pierre Johnsson om kvällens seger: - Jag tycker inte vi kom upp i nivå i början av matchen, vi såg sega ut i åkningen men kom upp i andra perioden, gör två mål och lägger grunden för segern där. Sedan går vi ner oss något i sista sju minuterna av andra och tredje perioden är jämn rätt igenom tycker jag.

- Sedan är det kul att se att även fast det står 2-2 går ci för det och inte är nöjda med en poäng. Vi var värda vinsten idag, de här killarna vill verkligen vinna så det var skönt att vi fick utdelning även i slutet där säger Pierre.

Härnäst väntar IF Troja-Ljungby för Frölunda hemma i Frölundaborg på söndag och Pierre vet vad han vill se från laget: - Jag vill att vi kommer upp i samma spel vi hade senast mot Rögle, vi ska spela med frenesi, fart, passningstempo och gör allt det vi pratar om. Vi ska in med puckarna på mål och ha snabba spelvändningar, det hade vi inte idag, Linköping var bra idag säger Pierre avslutningsvis.

Matchen som startar 16:00 sänds på Livearenahockey.com

Linköping HC – Frölunda HC 2-4 (1-0, 0-2, 0-2)