Artturi har lämnat byggnaden
Publicerad: 2016-09-13

Artturi Lehkonen är på väg, till Montreal och klassiska Canadiens.

Han kom som ett yrväder en majmorgon och hade en magisk hockeyklubba i näven. En klubba som i den SM-vinnande säsongens slutspel stod för elva mål och åtta assist – ett fantastiskt facit.

- Men det betyder ingenting. Att vi vann guldet, och vägen dit, är det största under mina två år här, säger den gemytlige finländaren i dag drar vidare och landar i Montreal Canadiens organisation.

Kanske för lång tid framöver, kanske inte alls – med andra ord ett oskrivet kort, men Artturi Lehkonen vet vad han vill:

- Planen är att bli kvar, men tar jag ingen plats kommer jag tillbaka.

Under sina två säsonger i Frölunda Indians har 21-årige Lehkonen spelat till sig Scandinavium-publikens respekt – och inte bara för den fantastiska guldsäsongen.

Med fart, finess och ett ständigt leende på läpparna har han blivit något av en publikfavorit och uppskattningen är ömsesidig.

- Jag vill tacka alla Frölundas supportrar för de här två grymma åren och SM-guldet kommer jag alltid att bära med mig, förklarar Artturi Lehkonen.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström beskriver den flyktande unge finländaren så här:

- Det har varit ett sant nöje att jobba med Artturi. Han är driven och har utvecklats enormt hos oss. Han har skapat sig en möjlighet att slå sig in i NHL och vi hoppas verkligen att han lyckas med det.

Och om inte?

- Då är han välkommen tillbaka och det skulle vara en bonus för oss.

Peter Pettersson Kymmer