En trio drar västerut
Publicerad: 2017-09-04
FHC
Efter central-Europa väntar Nordamerika för Lias Andersson, Carl Grundström och John Nyberg.

I söndags eftermiddag landade Frölunda Indians i Göteborg efter en kortare Europaturné – två segrar i CHL:s gruppspel mot österrikiska Klagenfurt och schweiziska Zürich.
När truppen återsamlas på Campus på tisdagen saknas tre spelare: Lias Andersson, Carl Grundström och John Nyberg.
– Det har vi vetat länge och finns med i vår planering, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och går igenom förutsättningarna inför trions äventyr i Nordamerika.

Lias Andersson
– Lias skall vara med på New York Rangers rookie- och maincamp och han åker över för att ta en tröja. Vi kan inte göra något annat än att avvakta, förklarar Sjöström och beskriver förutsättningarna om Lias Andersson inte tar en plats i NHL:
– Eftersom han är ett förstarundeval kan Rangers sätta honom i farmarligan, det är deras beslut, men han kan lika gärna komma hem. Vi vill ju ha att han skall spela för oss och vi har en bra dialog med Rangers.

Carl Grundström
– Hans situation är lite enklare. Tar han en plats i Toronto blir han kvar, gör han inte det lånas han ut till oss.

John Nyberg
– Han skall spela Traverse City tournament med Dallas Stars och är tillbaka på Campus den 11 september.

Men, det går inte att ducka för att det är en osäkerhetsfaktor att Lias Andersson och Carl Grundström kan bli kvar hos New York Rangers respektive Toronto Maple Leafs.
Och hur väljer Frölunda Indians att hantera det, Fredrik Sjöström?
– Vi kommer att följa utvecklingen noggrant, men kommer inte att göra något förhastat – vi vill ju helst ha Lias och Carl i truppen.

Peter Pettersson Kymmer