Säsongen är slut
Publicerad: 2017-03-24
J20
Det tog stopp i Jönköping för Frölunda J20 som föll med 3-1 mot HV71 i den andra kvartsfinalen i J20SM

Jönköping- Det syntes att det stod mycket på spel då Frölunda J20 inledde något avvaktande och gav hemmalaget HV71 alldeles för mycket tid att skapa och sätta press men Arvid Söderblom i Frölundakassen höll sit talg kvar i matchen när HV71 tryckte på som mest.

Frölunda växte sedan in i matchen, mycket tack vare ett numerärt överläge där indianerna äntligen lyckades sätta press och vända matchbilden i samma stund som Jacob Nordqvist sköt in 0-1 pucken bakom Adam Åhman i HV-kassen. Man såg sedan länge ut att gå till pausvila med ledning men HV71 återtog sedan initiativet i matchen och lyckades sent kvittera till 1-1. Det var ett resultat som stod sig perioden ut trots att Frölunda fick avsluta den första perioden i powerplay sedan HV71 ådragit sig ett matchstraff.

Frölunda som inledde den andra perioden i numerärt överläge fortsatte spela ängsligt och avvaktande vilket HV71 utnyttjade som klarade av sitt boxplay och kunde vända spelet och även om målen lös med sin frånvaro lyckades till slut smålänningarna att vända matchen sedan Isac Brännström efter att halva matchen var spelad skjutit in 2-1 pucken bakom Söderblom i Frölundakassen.

Frölunda som sedan var piskad att hitta på något gick på nytt ner på folk och man höll jämt spel med HV71 i stort sett hela perioden och med en historik av att vända underlägen försökte man på nytt upprepa förra helgens bedrift och plockade Söderblom ur kassen men istället var det HV71 som säkrade en plats i semifinalen i samband med sitt 3-1 mål och därmed avslutade Frölunda J20s säsong.

Det är såklart surt att förlora en sådan här match säger Johan Benker, tränare Frölunda J20, efter matchen.

Det känns väldigt tomt just nu men det vi tar med oss är att vi gjorde en attack idag men HV71 var bättre idag än när vi mötte dom i onsdags men det är målen som räknas säger Johan och konstaterar att man inte riktigt kom upp i standard idag där de där riktigt heta lägena saknades.

Det var ett tråkigt slut säger Johan om slutet på sin sista säsong som huvudtränare i Frölunda J20.

HV71-Frölunda HC 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Skott: 26-23(14-12, 7-6, 5-5)
Utv.min: 33-4 (31-0, 0-4, 2-0)

0-1 (11:00) | Jacob Nordqvist (Johan Lindholm, Måns Carlsson) PP1 1-1 (18:08) | Erik Brännström (Isac Brännström)

2-1 (32:12) | Isac Brännström (William Romfors, Erik Brännström) PP1

3-1 (58:42) | Rasmus T Andersson