FHC i Almedalen
Publicerad: 2018-07-05
FHC
Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler har inspirerats av Almedalsveckan.

Almedalsveckan växer för varje år och innehåller så mycket, mycket mer än partiledartal, lobbying och kändismingel.
Som 4 300 programpunkter varav en handlade om idrott och hälsa.
”Vi som förening har en viktig roll att fylla och vårt nästa steg är att titta på vår verksamhet ur ett hälsoperspektiv. Att vara här väcker många tankar”, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler som är på plats i Visby och i Almedalsvimlet.

Lite i skymundan av A-laget och Academy bedriver Frölunda HC bedriver en ideell barn- och ungdomsverksamhet för 300 pojkar och flickor och det finns en strategi som ligger i linje med det som diskuterades och debatterades i Almedalen.
”Vi vill aktivera barn och ungdomar och skapa ett livslångt hockeyintresse. Vi vill få fler att börja spela ishockey och få dem att fortsätta så länge som möjligt”, förklarar Christian Lechtaler:
”Och när de slutar spela vill vi gärna behålla dem inom hockeyn. Som ledare, funktionärer, domare eller i någon annan roll”.

Ett steg i den riktningen är den ledarakademi som startar under hösten – en utveckling av det breda regionsarbete Frölunda bedrivit under många år.
Andra intryck från Almedalen?
”Jag saknar elitidrotten. Det pratas hälsa och idrott ur ett samhällsperspektiv, men inte elitidrott – där finns ett hål att fylla”.

Peter Pettersson Kymmer