Ytterligare en målrik match och seger
Publicerad: 2018-01-07
J20
Storseger mot Mora IK igår gav hopp om mer och även om dagens möte mot Leksands IF på förhand skulle bli tuffare tog man tre nya poäng efter bl.a. två nya mål av Philip Ekberg.

Och just Philip Ekberg öppnade målskyttet i matchen med sitt 1-0 mål efter endast två minuters spel av den första perioden sedan gästerna Leksands IF ådragit sig en utvisning. Efter målet ångade sedan på och som man gjorde det. Man använde sin fart, gick på kassen och detta resulterade i ytterligare mål tre gånger om genom Philip Elgestål, Pontus Andreasson och Philip Ekberg som sköt sitt andra mål i matchen.

Jesper Emanuelsson ville inte vara sämre än sina lagkamrater och efter endast 50 sekunder av period två utökade han till 5-0 och matchen kändes avgjord. Men Leksand som märkte av en viss slarvighet bland frölundaspelarna utnyttjade detta genom att göra både 5-1 och 5-2 innan Pontus Andreasson defintivit slog hål på matchen med sitt 6-2 mål med bara tjugo sekunder kvar av perioden.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka större delen av den tredje perioden men det saknades knappast målchanser. Leksand reducerade ytterligare till 6-3 efter att halva perioden var spelad och även om man sedan plockade målvakten för att komma än närmare Frölunda J20 var det Jakob Heljemo, femmålsskytten från gårdagens match mot Mora som fastställde slutresultatet 7-3 i öppen målbur med fyra sekunder kvar av matchen.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20 var nöjd med sitt manskap efter matchen;
Vi spelade bra hockey idag och avgjorde matchen i den första perioden säger Pierre och syftar på deras 4-0 ledning inför fortsättningen.
Det är även några av de bättre perioderna hittills under säsongen och det var en skön start på fortsättningsserien där vi fått en hel del svar sett till vår träning under uppehållet. Vi ska bibehålla detta under veckan så vi är redo när vi möter Rögle till helgen.

Ytterligare tre poäng inkasserade och tabelletta efter den första omgången av J20 SuperElit fortsättningsserien. Nu väntar en veckas spelledighet där fokus på att behålla formen kommer ligga innan man gästar Röge BK lördag den 13 januari.

**Frölunda HC – Leksands IF 7-3 (4-0, 2-2, 1-1) **
Skott: 47-28 (23-7, 13-11, 11-10)
PIM: 6-10 (0-4, 4-2, 2-4)

1-0 (02:28) | Philip Ekberg (Hampus Rydqvist, Eric Engstrand) PP1
2-0 (08:58) | Philip Elgestål
3-0 (14:42) | Pontus Andreasson (Filip Roos)
4-0 (17:03) | Philip Ekberg (Jacob Peterson, Anton Sundin)

5-0 (20:50) | Jesper Emanuelsson (Philip Elgestål, Filip Roos)