Målrikt och tre poäng
Publicerad: 2017-01-28
J20
Frölunda J20 studsade tillbaka från förra helgens nederlag när man tog tre tunga poäng mot Brynäs IF på lördagen.

Gävle Trots att det var Brynäs som inledde matchen bäst där man även tog ledningen med 1-0 var detta Frölundas match från start till stopp. Man trampade på och bara minuter senare efter Brynäs 1-0 hade man vänt till 1-2 efter mål av Jakob Olsson och Kalle Miketinac.

Rasmus Dahlin utökade sedan till 1-3 tidigt i perioden och Brynäs var i brygga och stundtals kändes tunga vilket Frölundas kvicka forwards utnyttjade och innan perioden hade indianerna definitivt avgjort matchen genom Jakob Olsson som noterades för sitt andra mål för kvällen när han gjorde 1-4 och Philip Elgestål 1-5 i Frölundas enda powerplay i matchen.

Den tredje perioden var endast en transportsträcka till tre poäng där man spelade kontrollerat och även om Brynäs för en stund kom tillbaka reducerade till 2-5 visade Frölunda J20 att förra helgens två förluster endast var en tillfällighet när Albin Sethsson fastställde slutresultatet 2-6 med mindre än sex minuter kvar av matchen.

Thomas Heden, assisterande tränare Frölunda J20 efter matchen:

• Vi gör en bra match idag. Så länge vi jobbar hårt i systemet är vi svåra att möta och trots en svacka i andra perioden gjorde vi trots allt tre mål.

Imorgon väntar Timrå IK med bl.a. före detta Frölundamålvakten Victor Brattström. Nedsläpp är 12:00 och matchen sänds på liverarenahockey.com