Femstjärnig avslutning i Malmö
Publicerad: 2018-03-21
IF Malmö Redhawks gjorde 4-2 med knappt nio minuter kvar att spela och såg ut att dryga ut ledningen i kvartsfinalserien. Men Frölunda HC plockade fram ett ess ur rockärmen och vände tillställningen med tre snabba under slutakten.

MALMÖ | Frölunda HC höll på att få en kanonstart på den andra kvartsfinalen mot IF Malmö Redhawks när Jan Muršak, i första minuten, skrinnade sig igenom tre Malmöspelare i färden mot Oscar Alsenfelt och avlossade ett handledsskott – i ribban.
Annars var det en inledningsperiod där de rödklädda skåningarna hade lagt i ett par växlar fler än gästerna, och spelmässigt förde den första perioden med kraftigt övertag.

När Malmö hade 10-0 i skott på mål satte Frölundas förstakedja fart och etablerade tryck mot Alsenfelt. Joel Lunqvist behövde två bra lägen för att ordna ledningsmålet, då han först missade öppen kasse men några sekunder senare fick chansen ifrån slottet – och satte 1-0 högt bakom Alsenfelt. Det var dock det enda anfall som skulle resultera i några skott på mål för Frölundas del, och resten av perioden handlade om ren överlevnad i Malmös snabba, sylvassa kontringar.
Det haglade av odd man rushes mot Frölundas stackars Johan Gustafsson, som fick en oerhört svettig inledningsperiod. Till sist kom också utdelningen för hemmalaget, som gjorde två mål inom loppet av fyra minuter och vände tillställningen till 2-1 innan första perioden var slut.

– Malmö var aktiva, åkte mer skridskor och vann närkamperna medan virölunda är passiva, tveksamma i första perioden tyvärr. det vill vi ändra på . vara mycket mer aktiva. killens om är näramäst puckförare med fysisk coch åka mer srkirksdo så det tar stopp. snabbare i spelänvnidngar, lite struligt där. vivet vad vi ska göra, gäller att vi litar på det och gör det.

Skotten (på mål) i den första perioden skrevs till sist 17-2 i Malmös favör, och hemmalagets ledning var inget annat än befogad.
Frölunda reste sig under mittenakten och trubbade av Malmö effektivt, kom in i matchen och skapade en hel del långa anfall i Malmös zon. I ett sådant hittade Mats Rosseli Olsen fram till Adam Almquist i slottet, som rundade Oscar Alsenfelt elegant och lade in pucken till 2-2.
Malmö fortsatte dock vara giftiga och kunde i den tredje perioden rycka ifrån på nytt med två mål som gav en 4-2-ledning när knappt nio minuter återstod av matchen.

Då vaknade Frölunda på riktigt.

Imponerande vändning

Bara 45 sekunder efter Malmös 4-2-mål svarade Sebastian Stålberg genom att runda kassen och lade in pucken vid Alsenfelts vänstra stolpe innan Carl Grundström, i spel fyra mot fyra, grötade in pucken under Malmömålvakten och kvitteringen var ett faktum – blott två minuter efter hemmalagets 4-2-mål.

Frölunda hade ytterligare att ge, och skulle med drygt fyra minuter kvar av matchen få ett numerärt överläge och en gyllene chans att avgöra. Så skulle det också bli!
I samma veva som Malmö blev fulltaliga avlossade Rasmus Dahlin ett direktskott, som hittade en något oväntad båge över Oscar Alsenfelt och in i mål till en 5-4-ledning – när drygt två minuter återstod av den tredje perioden och Frölunda hade således vänt ett tvåmålsunderläge till ledning på knappt sex minuter.

Malmö var nära fler mål i den tredje perioden. Riktigt nära, till och med. Redan innan Grundström kunde kvittera så hade skåningarna två ramträffar under samma anfall, där Jonathan Sigalet offrade sig skoningslöst med en kanonfin målvaktslik räddning då ”JG” var överspelad.
Men Frölunda boxade ut, slog ifrån sig och höll tätt i matchens slutskede och kunde säkra en vinst.

– Riktig härlig seger det här, konstaterade aktören för det matchvinnande målet, Rasmus Dahlin, i C More efter slutsignalen.
– Små marginaler som avgjorde i dag, men känslan är oerhört skön. Vi kommer tillbaka till 1-1 (i matcher) istället för 0-2, det betyder jättemycket att vara tillbaka på banan. Det ger en boost och det går att vända matcher, det är väl den lärdomen vi tar med oss mest.

Kvartsfinalserien är kvitterad till 1-1 och kvartsfinal tre spelas i Scandinavium på fredag (23:e mars) med nedsläpp kl 19. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

IF Malmö Redhawks – Frölunda HC 4-5 (2-1, 0-1, 2-3) Skott: 33-21 (17-2, 8-7, 8-12)
PIM: 10-6 (2-4, 2-0, 6-2)

0-1 (10:28) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Victor Olfsson)
1-1 (14:20) | Erik Forssell (Tobias Ekberg, Kim Rosdahl)
2-1 (18:13) | Lukas Haudum (Christoffer Forsberg, Daniel Zaar)

2-2 (25:31) | Adam Almquist (Mats Rosseli Olsen, Rasmus Dahlin)

3-2 (45:24) | Robin Alvarez (Anton Mylläri)
4-2 (51:07) | Rhett Rakhshani (Axel Wemmenborn, Robin Alvarez)
4-3 (51:52) | Sebastian Stålberg (Pontus Widerström)