Ur askan i elden
Publicerad: 2017-01-18
SHL
Frölunda Indians hann inte gotta sig särskilt länge efter avancemanget till tredje raka CHL-finalen – redan i morgon kommer Skellefteå AIK på besök till Scandinavium.

Det tre dagar långa Schweiz-äventyret är över för Frölunda Indians som på onsdageftermiddagen var tillbaka i Göteborg och Frölundaborg.
Som CHL-finalist för tredje året i rad efter totalt 9-1 mot HC Fribourg-Gottéron.
"Att vi är i final igen stärker oss. CHL är en positiv erfarenhet. Vi får möta annorlunda motstånd och se andra platser och det är utvecklande", säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog som inte alls tror att två resdagar och en tuff CHL-semifinal däremellan kommer att påverka morgondagens toppmöte i Scandinavium:
"Fysiskt är det inga problem och mentalt blir det inte svårt att ladda om. Det finns en historia mellan lagen och mot SAIK är killarna alltid på tårna".
Mötena mellan Frölunda och Skellefteå brukar bli underhållande historier och Johan Lundskog förväntar sig inte något annat i morgon heller:
"Det är två fartfyllda och taktiskt drivna lag som möts och det viktiga för oss blir att vinna kamperna".
Frölundas trupp tas ut efter morgondagens värmning och det mesta pekar mot en identisk roster som den mot Fribourg-Gottéron i tisdags.

Biljetter till torsdagens Scandinavum-möte, nedsläpp 19.00, mellan Frölunda och Skellefteå går att köpa via den här länken.
Det finns ett medlemserbjudande på biljetter till morgondagens match – biljett för 60 kronor på sektion L, pristypen heter MEDL.

Frölunda Indians vann för andra året i rad SHL Movember Challenge och Joel Lundqvist och Jonathan Sigalet tar i morgon innan nedsläpp emot priset av SHL:s Jörgen Lindgren och Movembers Max Vere-Hodge.

Peter Pettersson Kymmer