Femte raka mot Örebro
Publicerad: 2017-01-06
SHL
I det första utav back-to-back-mötena med Örebro HK skickade Frölunda HC en hälsning inför morgondagens returmöte i Scandinavium genom att ta femte raka segern inbördes i och med 3-1 i Behrn Arena.

ÖREBRO | Frölunda HC satte sig själva i en tuff situation tidigt i bortamatchen mot Örebro HK efter att man ådragit sig en utvisning redan i första minuten och strax därefter ytterligare en, för två snabba numerära överlägen för hemmalaget.

Frölunda red ut den värsta stormen kring de numerära underlägena, men Örebro skulle ändå ta ledningen i Behrn Arena när Daniel Viksten spelades fri framför mål och tråcklade in pucken bakom Dan Bakala till 1-0 knappt halvvägs in i inledningsperioden.

Inledningsperioden var en ganska fysisk och tuff kamp där hemmalaget var det starkare & mer stabila och tvingade Frölunda att spela svårt genom tight defensiv och hög forecheck. Spelet öppnade upp sig något framåt slutminuterna där man började se tendenser till ett något hetare Frölunda som tog sig upp snabbare i banan och så smått började etablera tryck i anfallszon, men sett till inledningsperioden överlag var Örebro det klart starkare och de hade också uddamålsledningen efter tjugo spelade minuter.

FRÖLUNDA VAR DET NÅGOT HETARE LAGET i inledningen på den andra perioden, men hade under de första minuterna fortfarande svårt att avancera förbi Örebros tighta defensiv.

Men spelövertaget blev utav en väldigt klar Frölundadominans ju längre perioden led och i efterdyningarna utav lagets första numerära överläge i matchen kom också kvitteringspucken.

Simon Hjalmarsson hittade, via en Örebroklubba, fram till Robin Figren som genom lite trafik kunde stänka in 1-1 bakom Julius Hudácek. Hjalmarsson noterades därmed för sin 200:e grundseriepoäng i SHL/Elitserien!

Frölunda fortsatte trumma på offensivt och var rentav ännu piggare och vassare efter kvitteringen vilket resulterade i att man i spel fyra mot fyra kunde ta ledningen med 2-1 genom John Nyberg efter att Matt Donovan lagt en öppnande passning ifrån sargen.
Hemmalaget reste på sig något under de återstående minuterna efter Frölundas ledningsmål, men ledningen stod sig perioden ut.

I EN PERIOD DÄR ÖREBRO inledde klart starkast och var det bättre laget under den inledande halvan stod Dan Bakala och hans försvarsmedhjälpare emot mycket stort när hemmalaget forcerade för en kvittering.

Istället för en kvittering så slarvade Örebroförsvaret vilket Nicklas Lasu kvickt utnyttjade genom att sno åt sig pucken och placera in 3-1 med lite drygt halva den tredje perioden kvar – Lasus tredje match i följd som målskytt!

Örebro tappade lite momentum och energi efter Frölundas 3-1-mål och åt andra hållet kunde gästerna pumpa in ännu mer energi i reservtanken för att säkra tre poäng hem till morgondagens returmöte.

Till sist lyckades ändå Örebro att etablera anfallstryck i ett sista försök att komma in i matchen, men Dan Bakala höll tätt och vi besegrade till sist Närkelaget med 3-1 och tog femte raka segern inbördes.

I morgon väntar returmöte hemma i Scandinavium. Matchen börjar kl 18:30 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik Örebro HK - Frölunda HC - (1-0, 0-2, 0-1) Skott: 32-23 (11-6, 5-6, 16-11)
Utv.min: 6-10 (0-8, 6-2, 0-0)