Andra raka nollan
Publicerad: 2016-11-15

När Frölunda HC, iklädda de svarta Movembertröjorna, tog emot Örebro HK blev matchen en ensidig historia.

GÖTEBORG | Movembermatchen hemma mot Örebro HK kunde knappast ha startat bättre för Frölunda HC. Det var nära redan i matchens första byte när Sean Bergenheim – i sin första match i Scandinavium sedan 2007 – styrde pucken i stolpen.

Knappa minuten senare skulle dock Robin Figren pricka rätt när han framspelad utav Patrik Carlsson – som elegant rundade sin Örebroback - inte gjorde något fel utav drog in 1-0-pucken ovanför Örebromålvakten Axel Brage.

Det var en period där mycket stämde för Frölunda, inte minst under periodens andra halva där man radade upp målchanser och satte ordentlig press på Brage.

Efter att Johan Sundström i powerplay styrt in Henrik Tömmernes skott till 2-0 fick Sean Bergenheim sedan verkligen bekänna färg inför hemmapubliken. Elegant framspelad utav Christoffer Ehn kunde han ganska enkelt raka in 3-0 och noteras för sitt första mål i Frölunda den här säsongen. Noterbart är också att Sean därmed fortsatt inte gått poänglös i någon match sedan återkomsten (en assist vardera i de två tidigare matcherna).

- Sean har kommit in fantastiskt bra i laget, säger Roger Rönnberg.

- Han är en Frölundaspelare i sitt grundsätt att jobba, spela ishockey och samarbeta med sina lagkamrater. Så vi har fått in ett riktigt vasst vapen där!

OM DET INTE VORE FÖR Örebros fenomenala målvaktsspel så hade Frölunda gjort betydligt fler mål än man faktiskt gjorde i dag, för så extremt bra spelade man offensivt.

När Axel Brage fick se sig besegrad för fjärde gången – när Victor Olofsson fick stå helt omarkerat framför densamme och kunde raka in 4-0 – så skedde ett målvaktsbyte hos gästerna. In i målet kom istället den forne Frölundamålvakten Julius Hudácek, som fick sig en svettig periodhalva.

På de dryga 11 minuterna som återstod utav den andra perioden fick han mota 13 skott och räddade samtliga, några utav dem näst intill exceptionella. Totalt hade Frölunda avlossat 30 skott på mål efter två spelare perioder.

DAN BAKALAS insats ska inte föringas. Nog hade han ”bara” motat 10 skott efter två perioder, men ett par utav dem var bra test för kanadicken som också i den tredje perioden fick jobba hårt för att hålla nollan intakt.

I en period som i jämförelse med de två tidigare i matchen föreföll sig ganska medioker så försökte Örebro ta sig in i matchen, men lyckades inte överlista Dan Bakala denna dag. Istället kunde Frölunda gräva fram pucken från en trasslig situation vid Julius Hudácek där Robin Figren var sist på pucken och kunde raka in sitt andra för matchen och fastställa slutresultatet 5-0.

Dan Bakala noterades för sin första SHL-nolla den här säsongen, och för andra matchen i följd nollar vi motståndarna.

- Jag är jättenöjd med de två första perioderna, säger huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och fortsätter:

-Vi blev lite passiva i tredje perioden kanske, men det är svårt att spela när man leder så stort som vi gjorde, så jag lägger inte så mycket vikt över det faktumet.

Frölunda HC – Örebro HK 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)