En match i matchen
Publicerad: 2017-09-01
CHL
CHL-resan fortsätter och på lördagskvällen detonerar det i Hallenstadion i Zürich, på fler än ett sätt.

Fredagen blev inte riktigt som Frölunda Indians planerat. Lunchflyget från Klagenfurt blev inställt och istället flera timmars väntan på en annan kärra, kraftig försening och inställd kvälls-träning.
– Inget vi kan göra något åt, det är bara att gilla läget, förklarar Frölunda Indians assisterande tränare Johan Lundskog.

På lördagskvällen möts ettan och tvåan i CHL-grupp H och det mesta talar för att det blir lika jämnt som i Frölundaborg för en dryg vecka sedan.
Frölunda Indians har tagit ytterligare steg sedan övertidssegern och det har Zürich också, inte minst hjälpt av att truppen breddats sedan Göteborgs-besöket.
– Ja, dom har fått tillbaka några tongivande spelare, som amerikanen Drew Shore. Zürich har definitivt spetskompetens, men orkar dom göra jobbet, undrar Johan Lundskog som har noterat att lördagskvällen bjuder på mer, en match i matchen skulle man kunna skriva.
Ryan Lasch och Fredrik Pettersson har delad ledning CHL:s poängliga – 9 poäng vardera på fyra matcher.
– Det är två skickliga spelare, men det finns fler, poängterar Lundskog och kan förstås inte blunda för Lasch båda kedjekamrater Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen:
– Den trion har varit kul att se och jag tycker det har börjat hända saker i andra linor också.

Mot Klagenfurt i torsdags spelade inte John Nyberg, Rasmus Dahlin och Lias Andersson – mot Zürich på lördagen är de tre högst aktuella för spel, laget spikas efter värmningen.

Frölundas bortamatch i CHL mot Zürich direktsänds i Viaplay på lördagskvällen, nedsläpp 19.45.

Peter Pettersson Kymmer