Hannes Kollén höll nollan när andra segern säkrades
Publicerad: 2017-08-12
Academy
Frölunda J18 följde upp 6-5 segern mot Färjestad BK i torsdags med att nolla Karlskrona HK på lördagseftermiddagen i det första av helgens back to backmöte.

Även om Frölunda kontrollerade det mesta av matchen hade man svårt att göra hål på gästerna Karlskrona som spelade nära och pressade hemmalaget. Till slut så lyckades man dock, om än sent i den första perioden spräcka KHK keeperns nolla genom store Elmer Söderblom som bröt sig in och såg till att sätta Frölunda i förarsätet inför fortsättningen.

Frölunda som fått upp ångan behövde endast elva sekunder på sig i den andra periodens inledning för att utöka till 2-0 genom Eric Engstrand. Man fortsatte spela kontrollerat och att det var den andra matchen på försäsongen syntes stundtals inte hos Tobias Johanssons manskap där passen satt på bladen och den höga farten som kännetecknar Frölunda J18 fanns även den. Det gjorde att Karlskrona tvingades ta utvisningar då man inte riktigt hängde med indianerna och trots flertalet chanser stod sig 2-0 resultatet perioden ut.

Islossningen kom istället i den tredje perioden där Lucas Raymond inledde målskyttet med sitt 3-0 mål och Liam Svensson avslutade matchen med sitt 5-0 mål. Däremellan sköt Elmer Söderblom sitt andra mål för dagen, (4-0). Karlskrona hade under periodens gång ett par farliga chanser men Hannes Kollén var tät längst bak och gästerna KHK har ett par saker att jobba på inför morgondagens returmöte i Frölundaborg.

Tobias Johansson var nöjd efter matchen när han summerade:
Vi gör en bra match sett till hur hårt vi tränat de sista två veckorna, visst finns det fortfarande saker vi vill göra mycket bättre men det var en bra prestation sett till de föregående två veckorna säger Tobias som ser fram emot morgondagens returmöte.

Det ska bli spännande att spela ett back to back för det är nog inget vi kommer göra förrän vi gått till Allsvenskan Södra efter jul. Det är en nyttig läropeng för killarna då det är mindre än 18 timmar kvar till nedsläpp och det måste man klara som elitspelare.

Christian Wahlgren