Krossen i Stockholm
Publicerad: 2017-02-04
J18
Frölunda visade kvalité när AIK krossades med hela 9-4 i en fartfylld match där bl.a. Jakob Heljemo blev stor matchvinnare med sina tre mål. Segern innebar dessutom serieledning på nytt.

Stockholm Trots 1-1 på tavlan när fem minuter återstod av den första perioden var det Frölunda som satt i förarsätet och inför den andra perioden stod det 1-4 på tavlan efter bl.a. två mål av Jakob Heljemo som trots en tidig reducering i den andra perioden av AIK fastställde sitt hat-trick med 2-5 målet bara minuten efter AIKs 2-4 mål. Den första periodens övriga mål gjordes av Jonatan Lundin-Andersson och Albin Bardh.

Sedan snurrade det på för gästerna Frölunda J18 med hög fart och en offensiv vilja snart utökade till 2-6 genom Albin Bardh, hans andra mål för kvällen. AIK fortsatte kämpa och fick för en stund utdelning när man i slutminuten av perioden reducerade på nytt till 3-6.

AIK kom upp något i sitt spel i den tredje perioden där man hade flera vassa chanser att närma sig indianerna men Eric Portillo i kassen var stabil och lugn. Istället var det Frölunda som fick utdelning för sina många chanser och noterbart är att samtliga av periodens Frölundamål tillkom i powerplay genom Anton Sundin, Lucas Raymond och Eric Engstrand.

Innan perioden och matchen var över lyckades AIK reducera till 4-9 men närmare kom man aldrig utan Frölunda tog full pott och därmed övertog man serieledningen i tabellen igen. Härnäst väntar Almtuna IS för Frölunda imorgon söndag. Ett lag man senast mötte i fjolårets åttondelsfinal där man vann två raka och därmed skickade ut Uppsalalaget ur slutspelet. Matchen mot Almtuna IS startar 12:40 och sänds på Livearenahockey.com

AIK IF-Frölunda HC 4-9 (1-4, 2-2, 1-3)
Skott: 30-37 (7-9, 7-14, 16-14)
Utv.min: 33-12 (0-2, 6-8, 27-2)
0-1 (02:42) | Jakob Heljemo (Samuel Fagemo, Lucas Raymond)
1-1 (15:00) | Carl Wassenius (Linus Ahlén)
1-2 (15:20) | Jonatan Lundin-Andersson (Linus Nässén, Eric Engstrand)
1-3 (17:11) | Albin Bardh (Arvid Caderoth)
1-4 (17:30) | Jakob Heljemo (Lucas Raymond, Samuel Fagemo)
2-4 (22:37) | Alfred Barklund (Linus Ahlén)