• Huvudsponsorer

Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Temat var skridskor

10 november 2017 13:00
FHC

I veckan genomförde Frölunda säsongens andra Clinics – temat var skridskoåkning.


Göran Pegenius hälsade alla 55 ledare från 14 föreningar välkomna.
Vi gick sedan direkt på skridskoåkning i teorin. Vi körde även föregående säsong en mycket uppskattad träff med tema skridskoåkning. Därför denna uppföljning med lite nya delar.
Andreas Larsson, Mikaela Johansson och Elin Hallberg pratade om grunder i skridskoåkningen och beskrev hur detta tränas i Frölunda, från yngre till de äldsta. Även de äldsta kör regelbundet grunderna som tillexempel: glida på ett ben för att få rätt känsla. Frågan om man skall köra utan eller med klubba kom upp. Svaret blev både delar, men absolut också utan eftersom spelarna då blir mer nakna. En annan huvudpunkt handlade om linjerna i kroppen näsa-knä-tå. Viktigt för bra balans och tyngdpunkt.

Vi fortsatte sedan i gymmet där olika skridskoanpassade övningar testades. Även här bra och enkla övningar för att gynna grunderna i skridskoåkning. Många av övningarna var dessutom skridsko-lika. Med detta i bagaget gick alla sedan ut på isen. Där fick vi sällskap av tre Frölunda-juniorer (Philip Thörnqvist, Albin Bard och Axel Kumlin) som var med för att visa. Alla deltagare fick sedan själva känna på de olika momenten. Bra och enkla (för en del) övningar. Jonas Andersson filmade även de olika momenten så vi skall få en fin instruktionsfilm kring detta.

Säsongens tredje CLINIC blir torsdag 14 december och då blir temat åter ”ledarskap” med John och Roger.