”Magisk stämning”
Publicerad: 2017-03-31
SHL
Nedräkning har börjat – bara två dagar kvar till semifinal ett mot Brynäs i Scandinavium.

Efter en ledig dag samlades Frölunda Indians i Scandinavium på fredagsförmiddagen och alla var på is – inklusive Johan Sundström och Mattias Nörstebö.
En av de första att lämna det knappt timslånga passet var Simon Hjalmarsson – målskytt i den avgörande sjunde kvartsfinalen mot Skellefteå i onsdags.
"Det var en magisk stämning i arenan. Vi fick mycket energi gratis, det är publiken som bär oss fram", säger 28-åringen och berättar vad Frölunda Indians tar med sig från den jämna och täta kvartsfinalserien mot Skellefteå AIK:
"För det första är det ju jäkligt skönt att gå vidare. Och vi tar ju med oss självförtroende, men det viktiga nu är att titta framåt, inte bakåt".

Då gör vi det. Brynäs skickade Linköping på tidig semester efter övertygande 4-2 i sin kvartsfinal – två av matcherna vann Gävle-laget med 6-0.
"Det kommer att bli tufft och mycket kamp därute, precis som mot Skellefteå. Vi får inte ge bort något", menar Hjalmarsson och håller med om att Gävle, precis som kvartsfinalmotståndet, har en tydlig poängdrivande lina:
"Det har dom, men vi får inte stirra oss blinda på det utan måste ha koll på helheten. Vi skall spela smart och tufft, precis som mot Skellefteå".

Biljetter till söndagens inledande semifinal mellan Frölunda och Brynäs i Scandinavium, nedsläpp 15.15, går att köpa via den här länken.

Missa inte det senaste avsnittet av Studio Frölunda som ligger ute på fhcplay.com från lunch i morgon (lördag) - gäster i programmet är Nicklas Lasu och Victor Olofsson.

Peter Pettersson Kymmer