"Dom vet att vi kan"
Publicerad: 2017-04-03
SHL
Trots förlusten i semifinal ett skickade Frölunda Indians en tydlig signal, menar Pär Johansson.

Domare och situationsrum sa sitt och kvävde en mirakulös vändning i sin linda. Joel Lundqvists backhand gick visserligen i mål, men någon tiondel eller hundradel för sent och 4-3 till Brynäs på Scandinaviums mediakub.
"Men att vi var så nära att vända blir viktigt för oss framöver och nu vet Brynäs att vi kan, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som med ett halvt dygns distans till förlusten i semifinal ett ändå tar med sig en hel del positivt":
"I delar av andra och i den tredje perioden skapar vi mycket. Men dom är effektiva och gör ett tillfällighetsmål, 2-0. Sen blir vi kanske lite stressade i försvarsspelet och Brynäs är duktiga på att ställa om".

Frölunda Indians tränade i Scandinavium på måndagsförmiddagen – alla var på is, exklusive Jacob Larsson - och värmer på samma rink i morgon innan planet lyfter mot Gävle. Och det är ett taggat gäng som tar sig an semifinal två enligt Pär Johansson:
"Vi har en god stämning i truppen och vi vet vad vi skall göra. Vi skall jobba hårt i vårt system och minimera deras omställningar".
Truppen till semi två tas ut efter morgondagens värmning.

Brynäs mot Frölunda i Gavlerinken direktsänds i TV 12, nedsläpp 19.15.

Peter Pettersson Kymmer