HV71 väntar i kvartsfinalen
Publicerad: 2018-03-20
J20
För att nå JSM som avgörs i Nyköping under påskhelgen krävs två segrar till och precis som i fjol ställs Frölunda J20 mot HV71.

På måndagsförmiddagen valde HV71 Frölunda J20. Ett val som enligt Pierre Johnsson var väntat då lagen som mötts tre gånger under höstens J20 SuperElit södra spel bjudit på bra ishockey, hög fart och många mål och kvartsfinalerna lär inte bli annorlunda även om spelet alltid tajtas till under slutspelet.
Man kommer ihåg varje match mot HV71. Det är derbykänsla och hett med mycket bra spelare på isen och det kommer som alltid bli en tuff batalj. säger Pierre

Förra året möttes Frölunda J20 och HV71 precis som i år i kvartsfinal och vi alla minns hur besvikelsen var stor när det stod klart att säsongen var över. Skillnaden i år förutom att det är Pierre som står vid rodret kommer enligt Pierre att vara att alla har förstått hur stor roll de spelar i laget och med åttondelsfinalen mot Västerås där Frölunda vänder serien och vann med 2-1 i matcher visar just hur alla anammat sina roller och alla jobbar hårt för laget.

Det är vårt spel som ska göra det mot HV71. Alla i laget måste våga spela vårt spel och lita på det vi byggt upp under hösten för som jag sa och som killarna vet kommer det bli tajt och tufft men roligt och vi har en bra känsla i laget. säger Pierre som fortsätter;

Det är slutspel och det gäller verkligen något i alla situationer vilket vi lärde oss i egentligen första matchen mot Västerås och oavsett hur mycket spelövertag man har så gäller det att sätta dit pucken. Vi har något spännande på gång och killarna är taggade

Lagkaptenen Philip Elgestål som var en av flera spelare i årets trupp blickar tillbaka på fjolårets uttåg som än idag ger bitter eftersmak men ser även fram emot "returmötet" mot seriekonkurrenten:
Det ska bli riktigt kul. Vi mötte som sagt HV71 förra säsongen så vi har en revansch att utkräva och ta oss vidare till semifinal.

Även om Frölunda J20 fått rejäl förstärkning i Jacob Peterson, Filip Westerlund och Jakob Stenqvist som alla anslutit från IF Björklöven dit man varit utlånad är Pierre förtegen om hur han väljer att formera laget inför morgondagens kvartsfinal.

Kvartsfinalerna i JSM 2018 avgörs genom en serie bäst av tre. Frölunda J20 börjar hemma innan serien vänder till Jönköping och Kinnarps Arena för match två och ev. tre.
Såhär ser spelschemat ut:
2018-03-21 Frölunda HC - HV71 kl. 19:00 Frölundaborg
2018-03-23 HV71 - Frölunda HC kl. 19:00 Kinnarps Arena
Ev. 2018-03-24 HV71 - Frölunda HC kl. 14:00 Kinnarps Arena

Resultat J20 SuperElit Frölunda HC - HV71
HV71-Frölunda HC 5-3
Frölunda HC - HV71 4-3 straffar
Frölunda HC - HV71 0-3

Kvartsfinalerna kan ses på svenskhockey.tv samt stats.swehockey.se

Christian Wahlgren