J18: Seger och säkrad serieseger
Publicerad: 2016-12-04

Söndagen bjöd på ett derby mot Kungälvs IK och det blev fysiskt där Frölunda till slut stod som segrare efter 4-1.

GÖTEBORG Trots ett tidigt ledningsmål för Frölunda genom Samuel Fagemo infann sig inte alls den där derbykänslan i den första perioden. Frölunda förde matchen och skapade flest chanser men Kungälvskeepern Erik Andersson stoppade det mesta Frölunda hade att komma med och resultatet stod sig perioden ut.

Frölunda fick sedan en kanonstart på den andra perioden med 2-0 efter endast 39 sekunders spel när Elias Stendahl nöp till direkt fri i slottet och pucken gick in högt bakom Andersson i Kungälvskassen. Därefter ökade tempen i matchen och medan gästerna fokuserade på det fysiska behöll Frölunda kylan och snart gick ifrån till 3-0 efter mål av Elias Stendahl och Filip Persson, hans första i Frölunda J18.

Men Kungälv visade sedan att man även kunde göra mål och ett misstag resulterade i kvittering sedan Axel Olofsson snappat upp pucken på offensiv blå och genom ett friläge såg till att gästerna fortfarande hade häng på hemmalaget.

Men närmare än så kom aldrig Kungälv som efter en händelserik tredjeperiod med bl.a. ett bortdömt Frölundamål och flertalet utvisningar till slut fick se sig besegrade med 4-1 sedan Jakob Heljemo som fick ett mål bortdömt till slut lyckades fastställa slutresultatet med 13 sekunder kvar av matchen.

Segern innebar att Frölunda säkrar segern i J18 Elit trots att två matcher återstår.

Pierre Johnsson efter matchen:
- Det var en skön seger, jag tycker vi studsar upp i vår prestation sett till förra matchen. Vi har pratat om att vi måste göra jobbet, det hårda jobbet vilket lett oss till mycket segrar hela hösten. Idag anammade vi det och vinner även på vår kreativitet och vilja att göra arbetet. Det fäller avgörandet tycker jag.

Det återstår två matcher i J18 Elit södra, Frölunda har redan vunnit serien men kommer inte ge vika för motståndet även om seriesegern är säkrad.
- Vi ska köra hårt mot Malmö på onsdag och det kommer ge en försmak av vad som komma skall i Allsvenskan. Sedan har vi Tingsryd hemma på söndag så det är två matcher kvar och vi ska genomföra dessa riktigt bra säger Pierre avslutningsvis.

Frölunda HC - Kungälvs IK 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)