U16: Vinnare av Tibro Trophy igen
Publicerad: 2016-10-23

För andra året i rad vinner Frölunda den ärofyllda och anrika turneringen Tibro Trophy, även känd som ”Lilla SM” efter att återigen ha gått rent i turneringen efter fyra dagar fyllda av Sveriges bästa U16 Elit hockey. Efter en klar seger mot Örebro Hockey med 9-2 (1-1, 1-5, 0-3) lämnar man årets Tibro Trophy som mästare på nytt.

TIBRO - Frölunda gick som enda lag rent i den vita gruppen med fem av fem raka segrar. I semifinalen ställdes man mot Leksands IF som verkligen bjöd upp men Frölunda visade karaktär och tog finalplatsen efter en uddamålsseger, (3-2).

I finalen väntade Örebro Hockey, ett lag som vann den röda gruppen med tre segrar och två oavgjorda. Det började tajt där Frölunda fokuserade för en stund alldeles för mycket på motståndaren Örebro hellre än sitt eget spel.

Tobias Johansson om den första perioden; - Det var grinigt, de kom under tröjan på oss inledningsvis och tog dåliga utvisningar vilket vi även pratade om i den första periodpausen. Håller vi oss till vårt spel kommer de inte orka och det såg vi i början av den andra perioden.

Väl i den andra perioden fick Tobias Johanssons manskap ihop det och Frölundahockeyn gav utdelning. Man kontrollerade det mesta, använde sin fart i varje moment och gick rakt på kassen. Detta resulterade i fyra snabba mål redan innan halva perioden var spelad och när man slog av något på farten i samband med 1-6 målet kom Örebro tillbaka och nosade genom att göra 2-6.

Närmare än så kom inte laget från Närke utan istället kunde Elmer Söderblom göra 2-7 och därmed bjuda publiken på ett final-hattrick innan Isak Andersson och Liam Svensson avslutade den sista matchen med att göra 2-8 respektive 2-9.

Därmed får den åtråvärda trästatyn följa med de regerande mästarna Frölunda U16 hem till Frölundaborg för att stanna ytterligare ett år.

- Nu har vi fjorton raka segrar i Tibro Trophy säger Tobias Johansson, tränare Frölunda U16, stolt.
- Vi har gått igenom turneringen två år i rad utan förlust tack vare en tydlig spelidé, en tydlig vision, bra ledare men framför allt bra spelare som gör jobbet.

- Vi ska vara ledande i svensk ishockey och vår linje togs fram för tre år sedan av kanske framför allt Roger Rönnberg och det börjar bära frukt nu säger Tobias och fortsätter;

- Vi har spelat bra ishockey hela turneringen. I semifinalen blev vi utmanade rejält av Leksand och vår insats lade grunden – Alla Alltid. Vi var disciplinerade, åkte skridskor och var ödmjuka inför varje uppgift. Vi ville inför turneringen ta vår ishockey ytterligare ett steg uppåt och det tycker jag att vi har gjort nu.

Tobias väljer även att lyfta fram sitt ledarteam som är nytt för i år.
- Det finns en enorm vilja i Ludde, Andreas och Oskar som är med mig i år och jag har varit tydlig från dag ett vad jag och Frölunda förväntar oss av de som ledare i både instruktioner och feedback till spelarna och dessa killar är unga och hungriga vilket smittar av sig till spelarna också. Sedan har vi stor erfarenhet och kunskap i vår materialförvaltare Martin Carlsson. Det är en trygghet för mig att ha med honom som gjort en resa med både Anton och Erik.

Hur kommer ni fira segern?
- McDonalds i Skara säger Tobias snabbt och skrattar till.

Vi säger ett Stort Grattis till alla spelare och ledare i föreningens yngsta Elitlag.

#vigavossaldrig

Segerresultat gruppspel (Frölundas siffror först):
Södertälje SK 4-1
Leksands IF 3-1
Djurgården 4-1
SDE 3-2

Semifinal (Frölundas siffror först):
Leksands IF 3-2

Final (Frölundas siffror först):
Örebro Hockey 9-2

Matchstatistik
Örebro HK – Frölunda HC 2-9 (1-1, 1-5, 0-3)
Skott:
21-48 (13-11, 10-13, 7-12)
Utv.min: Inga uppgifter

Period 1
0-1 (19:41) | Elmer Söderblom (Liam Svensson, Wilhelm Nilsson)
1-1 (19:41) | William Dahlgren (Filip Forsmark)

Period 2
1-2 (21:42) | Liam Svensson
1-3 (22:05) | Lucas Raymond (Elmer Söderblom)
1-4 (25:26) | Elmer Söderblom (Philip Törnqvist)
1-5 (28:30) | Ludvig Levinsson (Lucas Edmonds, Isak Andersson)
1-6 (35:02) | Isak Andersson (Eric Hjort)
2-6 (38:45) | Manfred Eriksson (Philip Broberg, William Eriksson)

Period 3
2-7 (42:54) | Elmer Söderblom (Wilhelm Nilsson, Liam Svensson)
2-8 (48:38) | Isak Andersson (Isac Tonsjö, Liam Svensson)
2-9 (53:14) | Liam Svensson (Lucas Raymond)

 

Skribent Christian Wahlgren