J20: Seger i sudden death
Publicerad: 2016-09-17

0 poäng igår, två poäng idag och Hattrick från Kalle Miketinac lade grunden för dagens seger mot Södertälje med 3-2 i sudden death

 

Precis som i gårdagens möte mot Södertälje blev även lördagens match tajt. Efter en mållös förstaperiod var det Frölunda som genom Kalle Miketinac tog ledningen med 1-0. Södertälje kom dock tillbaka kort efteråt och kvitterade men ett lyckat anfall ett par minuter senare resulterade i en ny lednng för indianerna genom vem då? Kalle Miketinac såklart som sett riktigt het ut under dagens match.

2-1 till Frölunda stod sig perioden ut och en bra bit in i den tredje  men en miss i försvaret hos Frölunda innebar 2-2 och match igen. Södertälje kom efter kvitteringen tillbaka något och satte press på gästerna men stabilt spel av Arvid Söderblom i kassen innebar förlängning.

Väl där dröjde det inte många minuter innan Kalle Miketinac höll sig framme och styrde in sitt tredje mål för dagen som innebar två poäng och en bra känsla inför morgondagens möte med Linköping HC.

 "Bättre prestation" - Johan Benker

- Idag gjorde vi en bättre prestation med fler skott på kassen säger en betydligt mer nöjd J20 tränare i Johan Benker. - Även fast vi inte fick med oss tre poäng så är vi på rätt spår och de förstod att vi var tvungna att ta pucken på mål och inte göra det så snyggt hela tiden.

Kalle Miketinac gjorde tre mål idag. - Ja han var bra idag, vi hade ett snack igår där vi pratade om att  han måste skjuta mer för han har det i sig och idag kom utdelningen säger Johan och fortsätter, - han ska ligga på den nivån hela tiden för så pass skicklig är han.

Ni avslutar helgens roadtrip med match mot Linköping HC imorgon.
- Ja vi har mött dom en gång tidigare i år, (LHC Academy Cup), och lyckades vinna. Sen förlorade dom mot HV71 idag så vi får se vad som händer imorgon. Vi har spelat tre matcher på fyra dagar nu så vi är lite trötta men vi ska vara påkopplade. Att vi vann idag var viktigt för att kunna tända till imorgon säger Johan avslutningsvis.

Söndagens match mot Linköping HC startar 12:00 och sänds med kommentator på Livearenahockey.com

Skribent Christian Wahlgren