Uddamålsförlust i Globen
Publicerad: 2016-12-30
SHL
Ett näst intill fullsatt Globen fick bevittna en underhållande och intensiv match när Djurgårdens IF firade 125 år.

STOCKHOLM | Djurgårdens IF firade kvällen till ära sitt 125-årsjubileum och matchen ägde därför rum i Ericsson Globe Arena, inför 13’189 åskådare. Matchinledningen var det Frölunda HC som dominerade och man skapade ett par riktigt vassa chanser, men man hade mycket svårt att överlista Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist till en början utav matchen.
Hemmalaget hade specifikt en kort period i den första akten där man spelade riktigt bra och pressade ned Frölunda djupt, och det var också då ledningspucken skulle komma för Djurgården genom Lukas Vejdemo som med hjälp utav Jonathan Davidsson checkade loss pucken i anfallszon och överlistade Johan Gustafsson till 1-0.

Djurgården skapade många farligheter strax efter målet och kunde utökat både en och två gånger, men Frölunda stod emot den värsta anstormningen och kunde istället vända runt matchbilden en aning och skrapa fram några farligheter.

Victor Olofsson har varit riktigt het på sista tiden, och han visade än en gång framfötterna när han serverade Sean Bergenheim med en distinkt pass varpå Bergenheim bara hade att raka in sitt tredje mål för säsongen till 1-1. Det resultatet stod sig till pausen, och det var ett logiskt resultat i en period där Frölunda kanske var snäppet vassare.

MYCKET PIGG OCH UNDERHÅLLANDE, så skulle man kunna sammanfatta inledningen på den andra perioden, och både Tellqvist och Gustafsson fick jobba hårt i sina respektive målburar.

Mittenakten var en period rik på fart, intensitet och, inte minst, känslor. Snabba kontringar med farliga målchanser varvades med gruff i avbrotten, och det var tydligt att matchen betydde mycket för båda parter.
Frölunda inledde starkt och hade lägen att ta ledningen i matchen, istället var det Djurgården som utvecklades att bli det bättre laget ju längre perioden gick och tog ett grepp om mittenakten. De tog till slut vara på sina chanser och ryckte ifrån till 3-1 under den andra periodens sluthalva efter mål utav Calle Ridderwall & Patrik Lundh och såg till att koppla ett järngrepp om matchen inför den tredje perioden.

FRÖLUNDA VISADE I DEN TREDJE PERIODEN att man inte gett upp den här matchen, och när Nicklas Lasu, på biljardvis, stötte in en skottpass serverad av Matt Donovan till 2-3 sköt energitanken i topp och man gick stenhårt för att snabbt också få in en kvittering. Chanserna fanns där, attacken fanns där, men skärpan i avsluten saknades tyvärr i dagens match. Det fanns flera bud för en kvittering i den sista perioden, men Tellqvist hade stängt igen butiken och matchen slutade till sist 3-2 till hemmalaget trots 18-2 i skott till Frölunda i den tredje perioden.

Presskonferensen ser ni så småningom på fhcplay.com.

Nästa match spelas på tisdag den 3 januari, och då gästas vi utav Färjestad BK. Matchen börjar kl 19:00 och biljetter köper ni på Ticketmaster.

Matchstatistik Djurgårdens IF - Frölunda HC 3-2 (1-1, 2-0, 0-1) Skott: 20-33 (6-8, 12-7, 2-18)
Utv.min: 12-6 (6-2, 2-4, 4-0)

Period 1
1-0 (07:52) | Lukas Vejdemo (Jonathan Davidsson)
1-1 (15:40) | Sean Bergenheim (Victor Olofsson, Christoffer Ehn)

Period 2
2-1 (29:45) | Calle Ridderwall (Emil Johansson, Jonathan Davidsson) PP1
3-1 (35:45) | Patrik Lundh (Matt Andersson, Alexander Falk)

Period 3
3-2 (47:11) | Nicklas Lasu (Matt Donovan, Simon Hjalmarsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Dan Bakala)

Filip Westerlund – Henrik Tömmernes
Mattias Nørstebø - Jonathan Sigalet
John Nyberg – Matt Donovan
Johannes Johannesen

Oliwer Fjellström – Joel Lundqvist – Casey Wellman
Victor Olofsson - Christoffer Ehn – Sean Bergenheim
Pontus Widerström - Johan Sundström - Robin Figren
Simon Hjalmarsson – Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Albin Sethsson

Efraim Larsson