Nya ansikten i Frölundaborg
Publicerad: 2018-06-14
FHC Academy
Den 30 maj i år tog Frölunda Academy årgång -99 studenten. Den åttonde juni var det dags för uppstartsmöte med den nya kullen född -02 som börjar gymnasiet i höst.

Ifjol var det totalt åtta av tretton spelare som kom upp ifrån föreningens U16 Elit lag och i år lyftes hela tio av fjorton spelare upp underifrån varav två stycken spelat i Frölunda sedan deras första skär i hockeyskolan.

Förutom att flera av spelarna i intaget har varit ledande i sina respektive klubbar så är det tre stycken spelare som representerat det svenska U16 landslaget under säsongen samt en spelare som representerat både det norska U16 och U18 landslaget vid mer än ett tillfälle.

Det är en mycket härlig grupp med en bra blandning av spelare som alla har olika spelaregenskaper men ett gemensamt mål - Att under kommande 1000 dagar göra sitt yttersta för att nå en maximal utveckling både på isen och i skolan. säger Mikael Ström, Utvecklingschef Frölunda Academy som fortsätter:
Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med spelarnas föräldrar vägleda dessa härliga individer på bästa sätt under kommande tre år. Vi ska Framåt Tillsammans säger Mikael avslutningsvis.

Björn Liljander, assisterande sportchef Frölunda HC, om respektive spelare i intaget: Axel Langenskiöld, moderklubb Partille HK: En målvakt med bra attityd som tävlar om varje puck. Följsam & reaktionssnabb.

Kalle Bartholdsson, moderklubb Halmstad Hammers: En intressant back som vi följt under en längre tid, både spel- och skridskoskicklig som gillar att hoppa med i anfallsvågen.

Hugo Gabrielsson, moderklubb Hovås HC: En mobil back med bra rörelsemönster som vill spela pucken framåt i banan.

Adam Niederbach, moderklubb KB65: En härlig karaktär som tävlar i alla moment, sätter stolthet i det defensiva arbetet.

Theo Nordlund, moderklubb HK Kings: En spännande tvåvägsback som både kan stå för öppnande passningar och hårda kroppstacklingar.

Albin Sibbesson, moderklubb Lerums BK: En solid back som är duktig i närkampsspelet och sätter stolthet i att försvara det defensiva målet.

Philip Granath, moderklubb Frisk Asker: En norsk raket som hotar genom sin topphastighet. Gillar att attackera motståndarmålet.

William Hallén, moderklubb Hovås HC: En hårt arbetande forward som är stark på pucken, duktig på att slå sin gubbe & ta sig in på insidan i anfallszon.

Gabriel Lundberg, moderklubb Frölunda HC: En klok spelare med många bra lösningar ute på isen, är lurig för motståndarna.

Theodor Niederbach, moderklubb KB65: En skicklig spelare som kan göra skillnad med puck, har en förmåga av att skapa sig tid och sätta sig i bra offensiva attackpositioner.

Gustav Portillo, moderklubb Partille HK: En spännande spelare med bra händer, kan variera korta snabba med långa dragningar. Ett offensivt hot som kan göra skillnad när matchen står och väger.

Daniel Torgersson, moderklubb Skärgårdens SK: ”Mr VO2”, en spelare som kan åka hur mycket skridskor som helst. Har dessutom en skicklighet i spelet och kan göra stor nytta såväl defensivt som offensivt.

Victor Widlund, moderklubb Lerums BK: En hårt arbetande forward med bra skridskoåkning, tar stort ansvar på isen och kan användas i flera olika spelformer.

Lucas Ramond, moderklubb Frölunda HC: En otroligt skicklig spelare som gillar att utmana. Lucas är bra på att ”slå” sin gubbe och går gärna på attack, tävlar om pucken.

Årets elever: Övre raden från vänster: Theodor Niederbach, Kalle Bartholdsson, Hugo Gabrielsson, Theo Nordlund,William Hallén, Axel Langenskiöld, Gabriel Lundberg.
Nedre raden från vänster: Albin Sibbesson, Lucas Raymond, Victor Widlund, Gustav Portillo, Adam Niederbach, Philip Granath.
Saknas på bilden: Daniel Torgersson

Christian Wahlgren