En chans till revansch
Publicerad: 2016-12-09
SHL
Toppmöte i Borgen och ett perfekt läge menar Johan Lundskog.

Bussresan hem från Dalarna ägnades åt analys och vad har ni kommit fram till efter 0-4 mot Leksand Johan Lundskog, assisterande tränare i Frölunda Indians?
– Vi svarar inte upp på deras tidiga mål och ett bortdömt för oss. Vi låter oss påverkas och det blir krampartat. Vi måste lära oss att hantera motgångar.
Men inget ont som inte har något gott med sig. I går var i går och i morgon är i morgon och en möjlighet till direkt revansch, mot serietvåan Växjö Lakers.
– Ja, det är bra att vi får en chans att studsa tillbaka direkt, säger Johan Lundskog som inte förväntar sig några överraskningar från Växjös sida:
– Det blir en tuff match. Båda lagen kan varandra och nu handlar det framförallt om att samla kraft och energi.
Och hitta tillbaka till det spel som skickat Frölunda upp i tabelltopp efter halva grundserien, åtta poängs marginal ner till tvåan Växjö.
– Spelar som vi skall och i systemet vet vi att vi är svårslagna, menar Lundskog och pekar på en viktig detalj inför lördagsmatinén i Frölundaborg, nedsläpp 16.00.
– Vi har tagit lite för mycket utvisningar i de senaste matcherna. Det måste vi städa bort. Växjö har ett bra power play.
Frölundas trupp är intakt och kompletteras dessutom med juniorerna Filip Westerlund och Rasmus Dahlin som inte var med på Leksandsresan – laget mot Växjö tas ut efter morgondagens värmning.
Biljetter till lördagsmötet mellan Frölunda och Växjö går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer